Očekujemo odgovornost zbog smrti starijeg vodnika na Pešteru, kaže Novica Antić iz VSS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Obdukcioni nalaz je potvrdio ono što su Dejanove kolege, učesnici vežbe na Pešteru, i  svi mi, znali još tog dana kad je on vršeći svoju službu izgubio život. Ministarstvo odbrane, Generalštab i država kao poslodavac, još jednom su pali na ispitu časti i morala- kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije povodom obdukcionog nalaza starijeg vodnika Dejana Stojkovića, koji je Ucentar prvi objavio.

Stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, pripadnik Druge brigade Kopnene vojske, prilikom vojne vežbe na Pešteru preminuo je od posledica gušenja. To je rezultat obdukcije do koje je došla redakcija Ucentar.

-Na osnovu Obdukcionog nalaza hemijskotoksikološke analize isečaka organa i telesnih tečnosti i mikroskopskog pregleda isečaka organa smrt je nasilna i nastupila je zbog ugušenja hemijskim sredstvima- kaže se u nalazu prof dr Miloša Todorovića, sudskog veštaka koji je dostavljen sudu. 

Novica Anttić kaže da je „posle niza vanrednih dogadjaja sa smrtnim posledicama, оvaj slučaj ozbiljno poljuljao poverenje pripadnika vojske i javnosti u vojni vrh“.

-Sad je završna reč na tužilaštvu koje vodi istragu. Očekujemo da se utvrdi odgovоrnost ljudi iz sistema odbrane za propuste u održavanju u ispravnom stanju sredstava borbene tehnike i organizaciji vežbe. Nadamo se da je ovo poslednji put da organizacijom jedne isključivo vojne aktivnosti upravljaju i rukovode Nenad Miloradović i trgovci oružjem. Vojni sindikat Srbije, na osnovu svojih zakonskih ovlašćenja predložiće da Dejan Stojković bude posthumno odlikovan jer je svoj život položio časno vršeći svoju vojničku dužnost, a porodici pokojnog Dejana, koji ke bio medju prvim članpvima Vojnog sindikata Srbije, pružićemo materijalnu i pravnu pomoć- kaže predsednik Vojnog sindikata Srbije.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar