EKSKLUZIVNO: KO će na crtu Vučiću- Dejan Bodiroga ili Zdravko Ponoš!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako tvrde dobro obavešteni izbori opozicija okupljena oko Stranke slobode i pravde i Narodne stranke dvoumi se oko dvojice kandidata za predsedničke izbore sledeće godine- generala Zdravka Ponoša, bivšeg načelnika Generalštaba i legendarnog košarkaša Dejana Bodiroge. 

-U SSP Dragana Đilasa su mišljenja da bi Bodiroga bio atraktivniji protivkandidat. On je prijatelj sa vladikom Grigorijem, koji u SPC ima solidno uporište, a sa druge strane ima i veliku podršku privrednika. Pominje se da je tu kao i podrška i Milan Beko, nekadašnja perjanica JUL-a koji se obogatio u vreme tranzicije. O prepoznatljivosti u javnosti ne treba ni pričati. Slaba tačka su mu poslovi iz domena mini elektranama u Srbiji – kaže odlično obavešteni izvor Ucentar. 

Međutim, sa druge strane procena Narodne stranke Vuka Jeremića jeste da je general Ponoš idealan kandidat da izađe na crtu Vučiću. 

– Narodna stranka smatra da se protiv Vučića treba naći kandidat koji bi bio kombinacija iz vremena kandidature Vojislava Koštunice i Zdravka Krivokapića. Dakle, čovek koji iza sebe nema afera, relativno poznat javnosti i kako kažu „čistih ruku“. Ponošu je najveća prednost što je general, jer narod i dalje ima veliko poverenje u Vojsku Srbije. Sa druge strane, Ponoš bi sigurno imao podršku Zapada, s obzirom da je tokom načelnikovanja  u Generalštavu  ostvario dobre odnose, posebno sa engleskom službom- kaže naš sagovornik uz napomenu da će se sve znati u narednih mesec dana.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar