Kragujevčanke brane ginekologiju u Zdravstvenoj broj 2 Doma zdravlja!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Zdravstvena stanica broj 2- foto: Dom Zdravlja

„Drage moje pacijentkinje Zdravstvene broj 2 ginekologija. Molim Vas da nam nekako pomognete jer hoće da nas ukinu. A šta će biti sa pacijentima to nikoga ne interesuje iako imamo više od pet hiljada pacijenata. Molim Vas ako neko želi da sačuvamo našu prelepu ambulantu  neka dođu da potpišu peticiju ili ako zna neki drugi način unapred hvala- ovaj dramatičan apel objavljen je jutros na ovdašnjoj polupularnoj FB grupi Kragujevčanke. 

Najavljeno zatvaranje ambulante izazvalo je uznemirenje među građanima, a onog trenutka kada je objavljena vest je postala udarna u gradu. Za samo dva sata peticiju je potpisalo preko 100 Kragujevčana. 

Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja

– Ginekologiju zatvaraju zbog otvaranja citogenetske laboratorije. Javljaju nam se ljudi koji organizuju peticije svuda po gradu. Ne daju svoju ambulantu i ne žele da se pozivaju od nemila do nedraga- kaže izvor Ucentar zaposlen u ovoj ustanovi. 

Inače, posle nedavnog odlaska u penziju dr Nadežde Milojević sve njene pacijente preuzela je dr Jelena Davinić, kao i pacijente dr Maričića iz Zastavine ambulante koji je napustio državnu firmu i otišao u privatnike. To samo dodatno otvara pitanje zatvaranja ginekologije.
-Inače, kod nas dolaze i pacijenti dr Nebojše Damnjanovića, koji je radio na Aerodromu, a takođe otišao u penziju. Mi nikada nismo vratili  ni jednog vratili pacijenta ili bili neljubazni, uvek smo bili tu za sve pacijente bez obzira ko je izabrani lekar. Naša parola je uvek bila da smo mi tu zbog pacijenata, a ne pacijenti zbog nas. Posle radnog vremena i mi sami smo pacijenti, jednostavno izrasli smo u jednu veliku porodicu. Tako da ljudima ova odluka pada teško i sa te ljudske strane- kažu nam zaposleni.
Na naša pitanja o razlozima zatvaranja ginekologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi direktor Doma Zdravlja Vasilije Antić nije odgovorio u trenutku objavljivanja ovogv teksta


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar