Advokati su nosili transparente i plakate na kojima piše „Obustava i Tačka“.

Advokat Dragoslav Ljubičanović, član UO AKS, rekao je za N1 da oni uporno poručuju da im nije problem stav VKS, već što se „na čudan i pravno nepostojeći način vrši ta promena stava“.

„I to stava koji je bio nesporan, besprekoran. Ukoliko ne bude bilo pažnje javnosti, dobićemo da se ispod žita provlači nova sudska praksa na štetu građana, a suprotno praksi u Srbiji“, kaže on.

Dodaje da je protest ispred AKS, jer se danas održava Upravni odbor AKS koji treba da odluči o sazivanju konferencije advokata.

„Advokatska konferencija Srbije ima kapacitet da donese odluku o stupanju svih advokata u obustavu rada“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „uvek svaki skup ima veze sa predstavljanjem nekoga ko zastupa neke stavove“.

„Ko prisustvuje izražava stav, ko ne prisustvuje isto izražava stav“, kaže on.

Advokat Rade Cvijetić naveo je primer da postoji 30.000 pravosnažnih presuda protiv banaka za nezakontu naplatu troškova obrada kredita i osiguranje NKOSK, a da postoji dva piuta više prvostepenih presuda protiv banaka.

Advokat Miroslav Živković imenovao je članove UO AKS koji su protiv obustave rada advokata, među kojima su Dragoljub Đorđević, Krsto Bobot, Nemanja Jolović, jasmina Milutinović i Jugoslav Tintor.

On je ukazao da Milutinović zastupa Komeracijalnu banku, a Tintor nepostojeći metro i upitao ih je „je li to cena izdaje advokature, građana i Srbije“.

Pojedini advokati zatražili su od okupljenih da, kao javnost, uđu u zgradu gde je sedište AKS i zatraže prisustvo na sednici UO komore.