Zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula policija je danas uhapsila 13 osoba.

Uhapšeni su V. Ć. (1952), odgovorno lice GO Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, kao i građevinski inspektori M. L. (1962), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ. R. (1959), G. P. (1969), B. C. (1959) i Z. P. (1959), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, saopštio je

Takođe, uhapšeni su i investitori S. H. (1981), S. S. (1970), M. B. (1951), T. D. (1973), A. V. (1959), V. Ž. (1972) i Ž. L. (1979), koji se terete za trgovinu uticajem.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.

Odgovorna lica GO Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo, povodom malverzacija i zloupotrebe položaja da se omogući izgradnja objekata bez građevinske dozvole, 1. juna ove godine uhapšen je bivši predsednik GO Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić (34). Dva meseca kasnije Viši sud u Beogradu ukinuo mu je pritvor i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu).

Kako smo tada pisali, protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodio je istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje 


ucentar.rs