Rekonstrukcija parking prostora u Ulici Srete Mladenovića na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića je jedno u nizu uređenja unutar blokovskog parternog parkinga u Kragujevcu, rekao je Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika i podsetio na nedavno završene radove u okviru velikog projekta uređenja stambenog  bloka Voje Radića u Koloniji, daleko većem projektu iako ni ovaj nije manje značajan. Površina vanuličnog parkinga je koja će biti asfaltirana je 1500 m2, 265 tona asfalta će biti utrošeno a vrednost investicije je 7,6 miliona dinara, rekao je Milošević i zahvalio stanarima dela ulica Save Kovačevića, Zorana Đinđića i Srete Mladenovića na strpljenju.  Pripremni radovi uvek traju duže ali će Kragujevčani centra grada na raspolaganju imati parking prostor kakav i dolikuje, poručio je on.

JKP Šumadija Kragujevac sa radovima na rekonstrukciji vanuličnog parkirališta u ovoj ulici počelo je u septembru.

Veoma oprezno smo pristupili izvođenju pripremnih radova jer su prethodne instalacije infrastrukture bile na veoma maloj dubini sa ne tako precizno mapiranim trasama, kaže Vujnović Marko, direktor JKP Šumadija. Iz tih razloga morali smo da uključimo sve imaoce javnih ovlašćenja, Elektrodistribuciju, Telekom, JKP Vodovod i kanalizacija kao i gradsko zelenilo, urbanizam, geometarske službe i to su glavni razlozi zbog kojih su rokovi probijeni.

U prethodnom periodu izvršeni su pripremni radovi na iskopu, posipanje kamenog materijala, postavljanje ivičnjaka, kišne kanalizacije sa ugradnjom slivnih rešetki za odvod površinske vode. Nakon postavljanja završnog sloja asfalta i obeležavanja parking mesta ovaj parking će biti predat na korišćenje građanima strogog centra grada.

Do kraja godine JKP Šumadija pored tekućih održavanja, prema planu i programu, kaže direktor Vujnović,  do kraja godine očekujemo da budu privedeni kraju radovi na igralištu iza zgrade Gradske uprave, radovi u Pajazitovu, Šumski raj i ulice u Industrijskoj zoni.

Pogledajte prilog…. 

tekst i foto: ISSGK