Odlukom žirija 17. Međunarodnog pozorišnog festivala  JOAKIMFEST Gran – pri „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Nine Rejn Pristanak u režiji  Nebojše Bradića, a u produkciji Ateljea 212 Beograd.  Predstava Pristanak, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije, ostvarila je najveće domete u svim segmentima teatarskog izraza, počev od izbora dramskog teksta, rediteljskog pristupa ovoj aktuelnoj temi i suptilnoj glumačkoj interpretaciji višeslojnih likova ovog komada.

Specijalna nagrada grada Kragujevca, odlukom žirija, dodeljuje se glumcima predstave „My name is Goran Stefanovski“ Branislave Ilić, u režiji Branislava Mićunovića,a  u produkciji Dramskog  teatra Skoplje, Severna Makedonija, koji su na visokoprofesionalnom nivou, znalački, nadahnuto i emotivno  izgradili različite likove iz dela Gorana Stefanovskog  uklapajući  ih u harmoničnu celinu rediteljskog i dramaturškog pristupa delima ovog pisca.

Direktor Knjaževsko – srpskog teatra Mladen Knežević  predstavio je rezultate i istakao raznovrsnost i kvalitet 17. JOAKIMFESTA. Ovogodišnja selekcija u izboru Miroslava Mikija Radonjića je naišla na izuzetan prijem kragujevačke pozorišne publike, više od 1500  gledalaca je videlo  predstave u takmičarskom programu, kao i tri prateća programa. JOAKIMFEST je ove godine bio otvoren i za mlade koji su želeli da nam se priključe i rade na organizaciji i pripremama za održavanje festivala. Saradnja sa Kancelarijom za mlade i Filološko – umetničkim fakultetom bila je veoma uspešna, njihovi volonteri uneli su jednu novu energiju.

Verujem da smo uspešno priveli kraju još jednu pozorišnu misiju i da smo na najbolji način doprineli trajanju JOAKIMFESTA koji za naše pozorište i širu zajednicu ima izuzetan značaj.