aktuelno
NA „FRISTAJLERU“ BILO 700 LJUDI, A SME 220! Najnoviji detalji iz istrage: Dva KLJUČNA DOKAZA nestala!
Beogradski splav „Fristajler“ počeo je da tone u novogodišnjoj noći nekoliko minuta posle ponoći, a kako saznajemo, u trenutku kada je voda počela da „guta“ splav, na njemu se nalazilo više od 700 ljudi, iako je splav registrovan za 220.
Kako saznajemo, kompletna dokumentacija je potopljena, a neupotrebljiv je i video nadzor. Sve je završilo pod vodom.
U okviru pretkrivičnog postupka, veštaci NKTC u saradnji sa inspektorima Petog odeljenja kriminaliaticke policije, po nalogu Trećeg OJT u Beogradu, obaviće veštacenje kako bi se preliminarno utvrdio uzrok potonuća splava.
Tužillaštvo i policija preduzimaju sve ostale aktivnosti koje bi trebalo da doprinesu utvrđivanju svih okolnosti incidenta, u kom srećom nije bilo stradalih ljudi.
Povezane vesti:
-
OVO SU OSUMNJIČENI ZA POTONUĆE ‘FRISTAJLERA’: Vlasniku, menadžeru i direktoru splava određen pritvor do 48 sati
-
FRISTAJLER REGISTROVAN ZA MAKSIMALNO 220 OSOBA: Evo koliko je ljudi bilo u novogodišnjoj noći kada je počeo da tone! HAOS
-
DAVALI I PO 1.000 EVRA ZA DOČEK NA FRISTAJLERU, A ONDA PREŽIVELI DRAMU: Nagurali ih kao SARDINE, novi detalji panike na splavu
Izvor: Blic
Ne propustite:
aktuelno
BIĆE ŽUT KAO DUKAT! Dodajte jedan sastojak u kacu sa KISELIM KUPUSOM, a evo kada je najbolje vreme da ga spremite
Ukoliko želite da postignete lepu boju, zadržite prijatan miris i ukus kupusa, obratite pažnju na ove detalje prilikom pripreme.
Ukoliko planirate da i ove godine pripremate omiljenu srpsku zimnicu, kiseli kupus, dobro je da pored ukusa pogodite i pravu boju i teksturu.
Sigurno ste se nekada pitali kako su neke glavice izgledaju žuto, a neke ne. Evo odgovora kako da postignete savršenu boju glavica.
Tajna je u postupku kiseljenja kupusa.
Prvo očistite glavice kupusa od prvog sloja listova i operite ih. Zatim izdubite glavice u sredini kako biste uklonili koren i napunite solju šupljinu. Prvi red koji ide u posudu je narendani kupus.
Nakon što naslažete kupus u bure za kiseljenje, na vrh dodajte nekoliko parčića dunje kako bi kupus bio žut i dva lovorova lista. Dunja će pustiti svoju žutu boju i dati izgled ali i dodatni ukus kupusu.
Oko tri nedelje kupus treba da stoji kiseljen u buretu, međutim, bitno je da proveravate da li je rasol dovoljno bistar i da li kupus nije promenio miris.
Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne bez previše oscilacija i to od 18 do 21 stepeni.
Najbolje mesto za čuvanje kupusa je u podrumu, gde nema prevelikih razlika u temperaturi, kao što nije slučaj ukoliko ga držite na balkonu.
Ne propustite:
aktuelno
Ko se krstom krsti, taj Krstovdan posti-ako danas zagrmi godina će biti rodna!
ucentar.rs
Ne propustite:
aktuelno
Danas je Mala Gospojina- dobar dan za svadbe i veridbe!
ucentar.rs
Ne propustite:
-
fokus4 седмице ago
ŠTA SE VIŠE ISPLATI – GOTOV AJVAR ILI PAPRIKA? Domaćice u dilemi, evo šta nam kažu prodavci
-
fokus4 седмице ago
Zastarelost komunalnih dugova: Kada se obustavlja prinudna naplata za struju i ostale usluge
-
fokus2 седмице ago
VLASNIK poznatog KRAGUJEVAČKOG lokala dobio PRETNJE SMRĆU. Razjareno lice mu polomilo INVENTAR u lokalu
-
Crna Hronika2 седмице ago
Uhapšen kragujevački biznismen G.V. zbog pretnji smrću
-
fokus2 седмице ago
DAŠIĆEVA METLA počela da ČISTI: Gradonačelnik započeo SMENU rukovodilaca čistkom u JKP Šumadija.
-
Društvo3 седмице ago
KO NE OTPLATI DUG BANCI DESIĆE MU SE OVO: Uvode se rigorozne mere za dužnike – spisak svih promena koje uskoro stupaju na snagu
-
Crna Hronika2 седмице ago
SKANDAL! BAHATI KONTROVERZNI BIZNISMEN PRETIO SMRĆU!
-
fokus2 седмице ago
MENJA SE VAŽNO PRAVILO U SRBIJI: Novčane pozajmice između fizičkih lica od 10.000 € sada će morati