Nama na ponos, od velikih investicija, svakako je modernizacija sistema daljinskog grejanja i Državni data centar, gde uskoro kreće i izgradnja Inovacionog distrikta. Zatim, severna obilaznica koja će da izmesti težak saobraćaj iz centra grada i omogući formiranje nove industrijske zone.

Dobro je i što Kragujevac nije više zastupljen samo u auto – industriji, nego se pozicionirao i kao centar šinske industrije. Ove godine kreće i probna proizvodnja elektromobila.

Stvaramo takve uslove za život i rad, da mladi ljudi više ne odlaze iz Kragujevca. U svemu tome imamo snažnu podršku države i predsednika Republike. I dovoljno razloga da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima između dva Đurđevdana.

Zbog toga sam povodom Đurđevdana – Dana grada Kragujevca, iskoristio svoje pravo da kao gradonačelnik, u ime svih Kragujevčana dodelim Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja, naglasio je Dašić.

Plaketu Svetog Đorđa dodelio sam i ministru informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije dr Mihailu Jovanoviću, koji je izuzetnim ličnim i profesionalnim zalaganjem omogućio da Kragujevac izraste u važan tehnološko – inovativni centar, jedinstvenu celinu informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih delatnosti u Republici Srbiji i ovom delu Evrope.

Treći dobitnik Plakete Svetog Đorđa je Agromarket d.o.o. za doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca, kao i za pruženu pomoć Gradu i građanima Kragujevca. Reč je o kompaniji u kojoj je uvek postojala razvijena svest o važnosti društveno odgovornog aspekta poslovanja, kroz različite donacije realizovane u oblastima socijalne i zdravstvene zaštite, nauke i obrazovanja, umetnosti, amaterskog sporta, unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, dece i omladine, pomoći starim sugrađanima, kao i unapređenje zaštite životne sredine.