Projekat  „Sa Mocartom na krilima muzike“ traje već šest meseci uz veliku podršku gospođe Tamare Vučić i humanitarnog je karaktera ali nosi i ideju  popularizacije klasične muzike koja zaslužuje mnogo više prostora u našim životima, kaže pijanista Stefan Đoković. Sigurni smo da radimo jako lepu i dobru stvar i da će ovakvih koncerata biti sve više, jer će možda inspirisati druge umetnike za nove projekte sa sličnim ciljevima. U gradovima u kojima sam ranije nastupao prikupljena sredstva su opredeljena za obnovu domova  kulture, a u rodnom Kragujevcu,  biće donirana Muzičkoj školi “dr Miloje Milojević“. Posebno je zadovoljstvo nastupati u jednoj od najstarijih škola u Srbiji.

Projekat i koncerti Srefana Đokovića krenuli su iz Beograda, zatim je nastupao u Loznici, Nišu, Valjevu, a posle Kragujevca, nastupaće u Požarevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu.

Mladi pijanista je u Kragujevcu svirao kompozicije Lista, Hendla, Šuberta, Verdija i svoju. Pre njegovog nastupa, publici u Kragujevcu svoju poeziju u izdavaštvu IK “Koraci“ čitali su Vladimir Perić i Vesna Maksimović.