Drago mi je što je grad pokrovitelj ovakvih sportskih manifestacija koje promovišu sport na seoskom području. Selo Čumić je jedno od najvećih sela koje ima veliki broj mladih koji su željni ovakvih manifestacija. Ono što mogu da najavim je da nas uskoro očekuje izgradnja novog dečijeg igrališta u ovom selu. Važno je da imamo ovakve manifestacije i na gradskom i na seoskom području. Za mlade se borimo upravo kroz sport. I to uopšte nije jednostavan posao. Mladi su danas više okrenuti modernim tehnologija i društvenim mrežama nego ranije, i upravo je ono čemu treba da se vrate – lopta – kazao je Stevović.

Najuspešniji su bili domaćini iz Čumića koji su se plasirali na regionalno takmičenje u Trsteniku. Selo koje pobedi na republičkom sportskim igrama dobiće rukometno igralište.

Posebno bih se zahvalila domaćinu, selu Čumić. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju, a sve u cilju promocije sporta i turizma na seoskom području. Mnogi uspešni sportisti potiču upravo sa seoskog područja grada Kragujevca, tako da sam veoma ponosna na ovu manifestaciju i nadam se ćemo je iz godine u godinu nadograđivati i činiti uspešnijom i boljom – kaže Marija Lojpur, predsednica Sportskog saveza Kragujevca.