Ovom prilikom, uz dogovor sa predstavnicima Saveta mesne zajednice, najavljeno je da će dečije igralište koje se našlo na udaru vandala biti izmešteno na bezbedniju lokaciju koja je pokrivena video nadzorom.

Ova škola je jedna od najmlađih u Kragujevcu. Pre tri godine je dobila novu fiskulturnu salu, koja deluje kao da je juče puštena u rad, što samo govori o tome koliko zaposleni u školi i učenici vode računa o svojoj imovini.

Sa druge strane, 4,5 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju krovnih panela, pošto je na pojedinim delovima krova došlo do prokišnjavanja. Veliki deo škole će ove godine biti prepokriven, gde će i izolacija biti zamenjena, a ostatak ćemo završiti naredne godine Ovom prilikom obišli smo i lokaciju na kojoj će biti izgrađen budući vrtić u ovom naselju. Postupak izbora izvođača radova je pri kraju, tako da očekujem da radovi otpočnu na jesen – rekao je Dašić.

Gradonačelnik je kazao i da je potreba za novim vrtićima u gradu sve veća, a državni vrtić u Erdeču rešiće deo problema i obezbediti boravak za 270 mališana.Izgradnju vrtića u ovom naselju finansiraće Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke. Grad Kragujevac  je obezbedio lokaciju, sa parternim uređenjem i priključcima.

Igralište za mališane koje je nakon samo dve godine od postavljanja, potpuno uništeno, biće premešteno na bezbedniju lokaciju u okviru školskog dvorišta, a na mestu gde je ranije bilo  igralište, meštani Erdeča će dobiti mali trg.