Od 15. septembra počinje prijem zahteva za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata.

Kako bi građani blagovremeno prikupili dokumentaciju i bili spremni da na vreme podnesu zahtev, službenici Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje će od ponedeljka 11. septembra, na šalteru broj 1 u holu zgrade Uprave grada, ul. Trg Slobode broj 3, radnim danima od 7.30 do 15.30 časova, gde će se i zahtevi podnositi, zainteresovanim licima pružati sve neophodne informacije i davati uputstva za pribavljanje dokumentacije koja je potrebna za priključenje a u skladu sa Uredbom.  

Inače, način, uslovi i postupak za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata uređeni su Uredbom o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata.

Priključenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priključuje na infrastrukturu.

Priključenje je moguće isključivo za vlasnike porodičnih stambenih objekata i vlasnike posebnih delova objekta – stanova koji su izgradnjom, odnosno kupovinom trajno rešavali svoje stambeno pitanje.

Trajno rešavanje stambenog pitanja je izgradnja ili kupovina objekta ili posebnih delova objekta – stanova koji se koristi za stanovanje pod uslovom da vlasnik i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju drugi objekat u vlasništvu, koji je predmet privremenog priključenja.

Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Za vlasnike stanova u stambenim i stambeno poslovnim zgradama za kolektivno stanovanje, zahtev za privremeno priključenje podnosi stambena zajednica. U slučaju da nije formirana stambena zajednica, zahteve podnose vlasnici stanova, u skladu sa Uredbom. Detaljne informacije kao i zahtev možete pogledati i preuzeti na linku https://www.kragujevac.ls.gov.rs/tekst/268/ozakonjenje.php