U Kragujevcu ima puno suštinski strateških investicija koje se realizuju, ali rekonstrukcija Trga Radomir Putnik, je jedna od onih investicija koja ulepšava naš Grad. Nadam se da će on biti na ponos svim Kragujevčanima i mesto gde će prijatno da provedu svoje slobodno vreme sa decom ili u šetnji ali da isto tako, kazao je, svojim gostima pokažu lepše lice grada Kragujevca.

Osvrnuvši se na nedavno posečena stabla, koja su u jednom trenutku bila tema u javnosti, gradonačelnik je rekao da o sadnicama i svim stablima u gradu brinu nadležne službe i stručnjaci iz Sektora zelenila a za Trg Radomira Putnika konsultovali smo i stručnjake iz beogradskog zelenila. To su, naglasio je ljudi koji vole svoj posao i zelenilo čiji cilj nije da poseku stabla, niti je bilo kome od nas bila ideja da se ona uklone. Stabla su bila jako bolesna, što je moglo da dovede do toga da posle šest meseci, godinu ili dve ponovo raskopavamo trg koji smo izgradili novcem građana Kragujevca. Sada su obezbeđene nove sadnice, 16 negovanih stabala crvenog javora, za koja se nadamo da će kao i Trg Radomira Putnika imati dug vek trajanja.

Kragujevac je suviše veliki grad da bi mu centar bio Tržni centar, kazao je gradonačelnik Dašić. Kako bi se živost grada osetila, naša je želja da vratimo ljude u centar, da ima više šetača, onih koji odmaraju na klupama i starijih i dece i mladih koji se zabavljaju, a da bi to imali moramo da razvijamo trgove i sadržaje koje će ih okupljati, poručio je gradonačelnik i najavio da će veoma brzo biti završen i Trg omladine kod Doma omladine.