Novu rasvetu u rad je pustio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Posle svih ovih godina, konačno naš najpoznatiji sportski objekat je dobio novu rasvetu. Pre ovoga ni polovina onih najnižih svetskih standarda za prenos utakmica nije bila ispunjena, a sada imamo najmoderniju rasvetu tako da i sportisti mogu da se bore na najvišem nivou jer imaju uslove za to, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Nama je vrlo važno da naši najvijači i svi oni koji nas prate i podržavaju imaju vrhunski ugođaj kada dođu na utakmicu. Sportistima je potrebna adekvatna sportska infrastruktura da bi se ostvarivali rezultati, a hala je sada spremna i za koncerte i za reprezentacije i za evropska takmičenja, tako da nas tek očekuju prava sportska dešavanja u našem gradu, kazao je direktor SPD „Radnički“, Stavro Rašković.

Prvi na parketu od 17.00 sati utakmice igraju odbojkaši Radničkog i Crvene Zvezde u derbiju drugog kola BLŠ Superlige, a u okviru trećeg kola Košarkaške lige Srbije, košarkaši Radničkog ugostiće tim Džokera iz Sombora od 20 sati.

Početak nove sportske sezone SPD Radnički je označio sloganom „Novi sjaj za nove pobede“, pa je u skladu sa tim danas u pauzi između dve utakmice za posetioce priredio zabavni program u okviru koga najmlađe Kragujevčane očekuju pokloni i iznenađenja.