Memoranduma o međusobnom razumevanju i podršci, potpislai smo, jer su predstavnici belgijske kompanije tokom svojih prethodnih dolazaka uočili kragujevačke potencijale koji mogu da se razvijaju, a očekujem ih u hotelijerstvu, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Kragujevac bi mogao da dobije jedan nov hotel sa više kategorija, jer je to ono što Kragujevcu nedostaje. Nebrojeno puta do sada gosti iz zapadnih i arapskih zemalja odlazili su u Beograd ili Vrnjačku banju, jer u Kragujevcu ne postoji hotel visoke kategorizacije u kojem bi mogle da prenoće. Kako bi belgijska kompanija došla u Kragujevac, potrebno je da urade sve potrebne studije a Univerzitet u Kragujevcu je prepoznat kao institucija koja može maksimalno da im pruži takav vid podrške, kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da su zainteresovani i za ulaganja u Knežev arsenal i neke druge lokacije.

CRENEAU INTERNATIONAL  je ozbiljna belgijska kompanija koja, pored ostalog povlači i druge kompanije sa sobom i razvija neke druge pravce. U Kragujevački MAJND park doveli su belgijsku kompaniju koja se, pored ostalog bavi i klimatizacijom, što je projekat koji će tek da se uspostavi i razvija a u planu im je otvaranje svog sedišta kako bi mogli da šire belgijskog startap na našem prostoru, dodao je gradonačelnik Dašić, izrazivši zadovoljstvo što investitori Kragujevac prepoznaju na pravi način i dolaze ovde jer imaju razloga za to.

U Srbiji smo više od godinu dana i obišli smo celu zemlju istražujući njene potencijale, a Kragujevac nam se veoma dopao jer smo u njemu videli nešto nalik Toskani. Prelepu prirodu i puno mogućnosti za razvoj ugostiteljstva i privrede i kao regiju pred kojom je svetla budućnost, izjavio je Bart Canini iz CRENEAU INTERNATIONAL. Ovde smo uvideli mogućnosti za naše ulaganje i verujemo da ima puno prostora za razvoj ugostiteljstva i to je ono na čemu ćemo sarađivati sa lokalnom samoupravom a potom izraditi i studiju izvodljivosti koja će nam dati odgovore šta je najbolje i u šta ćemo investirati.