Radovi na Trgu Radomira Putnika se privode kraju, a centar grada poprima potpuno novi izgled. Svečano otvaranje planirano je za 15. novembar, potvrdio je Dejan Ružić v.d. načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije za TV K1.

Reč je o istorijskom projektu, jer Kragujevac kao četvrti grad po veličini, zaslužuje da ima jedno lepo uređeno mesto svih okupljanja i dešavanja. Napravili smo trg od preko 5000 kvadrata, koji se sastoji od centralnog dela sa spomenikom Radomiru Putniku i povezan je sa postojećom pešačkom zonom. Na trgu će biti dve velike kružne fontane koje će imati svetlosne efekte, a pored njih će biti i dve dužne fontane koje povezuju trg sa postojećom pešačkom zonom – kazao je Ružić.

Najveći deo radova na trgu je završen. Ostali su radovi na ozelenjavanju i završni radovi na Fontani 1.

Pre rekonstrukcije, na ovom potezu je bilo 13 stabala, a sada imamo 16 stabala crvenog javora i pedesetak kvadrata više zelenih površina. Zamenjena je i  sva infrastruktura koja se nalazila ispod trga kako bismo izbegli bilo kakve havarije kada trg bude zaživeo – objasnio je Ružić.

Otvaranje je planirano za 15. novembar, mesec i po dana pre zvaničnog roka.

Inače, radovi na rekonstrukciji fasade zgrade nekadašnjeg Suda će početi na proleće. Istovremeno, radovi na rekonstrukciji unutrašnjosti zgrade su najvećim delom završeni.