Stevović je istakao da uspehe mladih sportista, kao što je ovaj Viktorov, uvek treba istaći kako bi služili za podstrek mladoj generaciji da se okrenu sportu i budu motivisani da postižu izvanredne rezultate.

Grad kontinuirano pomaže plivačkom sportu. Dajemo subvencionisane termine na našim bazenima. Često klubovima obezbeđujemo odgovarajuću opremu i upravo za Plivačku klub „Pirat“ smo nedavno obezbedili opremu. Oni su to i opravdali i na poslednjem takmičenju, u Lajkovcu, učestvovali su sa 27 takmičara, osvojili 39 medalja, od kojih 18 zlatnih, 9 srebrnih i 12 bronzanih. Često obezbeđujemo i odgovarajuće kotizacije, pomoć za odlazak na takmičenja – kazao je Stevović.

Viktor Stefanović je plivanjem počeo da se bavi od treće godine. Najpre na školskom bazenu u OŠ „Vuk Karadžić“, a potom u PK „Pirat“. Kako kaže, nije bilo lako ostvariti ovakav rezultat. Trenirao je dva puta dnevno i nije uvek bilo lako uskladiti školske obaveze sa treninzima. Takmičio se u apsolutnoj kategoriji tako da je konkurencija bila jaka. Vreme za koje je preplivao 800 metara je 8:46:03, oborivši tako nacionalni rekord. Pohađa OŠ „Vuk Karadžić“ i odličan je učenik.

Već u toku ovog meseca, očekuje ga učešće na Državnom prvenstvu, na kome će PK „Pirat“ učestvovati sa više takmičara.

Viktor je jako talentovano dete, predan svim svojim obavezama i plivanju tako da je pred njim velika budućnost u plivanju.

Inače, PK „Pirat“ ima dosta kvalitetnih takmičara. Klub ima oko 140 članova jer broj varira u odnosu na godišnje doba. Oko 40 dece u ovom trenutku je u takmičarskim timovima različitih kategorija. Naš takmičarski tim je sada dobar. Na dva kola Centralne Srbije osvojili smo 79 medelja. Imamo uspeh koji je sada vidljiv i nadam se da će sledeće godine biti još bolji – kazao je Branko Antić, predsednik PK „Pirat“.