Desetočlanu porodicu Zuvić iz Cvetojevca posetili su danas Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca i Gordana Damnjanović, članica Komisije za socijalnu politiku, zdravstvo i obrazovanje Privremenog organa.

Svaki grad ima svoje pronalitetne mere a grad Kragujevac je lider u toj oblasti zato što je natalitet jedan od najvažnijih zadataka u Srbiji. Porodica Zuvić ima osmoro dece, različitih uzrasta a danas smo obradovali najmlađe novogodišnjim paketićima, rekla je dr Gordana Damnjanović. Trenutno je u radnom odnosu samo otac ali ćemo pomoći majci, koja je po zanimanju mašinski tehničar, da se zaposli kada deca malo odrastu. Tu su i podsticajna sredstva kao mogućnost otpočinjanja sopstvenog biznisa. Postoje uvažena i dobro plaćena zanimanja koja ovoj mnogočlanoj porodici mogu pružiti bolji život i prosperitet, istakla je dr Damnjanović.  Grad Kragujevac izdvojio je sredstva za besplatne knjige za polazak u prvi razred, prevoz za sve đake i starije od 65 godina, boravak trećeg deteta u vrtiću podsetila je i poručila da grad svojom podrškom pomaže višečlane porodice čime pokazuje da vodi brigu o pronatalitetnoj politici.

Roditelji kažu da iako imaju osmoro dece i velike obaveze jer su različitog uzrasta svi funkcionišu kao jedno. Deca pomažu u svemu, u obavljanju kućnih poslova i pisanju domaćih zadataka, dodaju i zahvaljuju se svim dobrim ljudima koji im pomažu u darivanju garderobe.