U Beloševcu su u toku radovi na izgradnji objekta Mesne zajednice ukupne površine 140 metara kvadratnih. Radove su obišli Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Aleksandar Lazović, Savetnik Privremenog organa i Dejan Ružić, v.d. načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije.

Mesna zajednica Beloševac je četvrta po veličini u Kragujevcu. Ugovor sa izvođačima radova je već potpisan i na proleće meštani Beloševca će imati nove prostorije mesne zajednice koje decenijama iščekuju, rekao je Nikola Dašić. U prethodnom periodu u ovoj mesnoj zajednici renovirali smo OŠ „Dragiša Luković Španac“ i tako, pored ostalog, rešili problem grejanja, toaleta, stolarije i osvetljenja jer je škola godinama unazad bila u jako lošem stanju, rekao je Nikola Dašić i najavio da će, kako bi izašli u susret meštanima u rešavanju infrastrukturnih problema nastaviti istim tempom i dalje.

U otvorenom postupku javne nabavke izabrana je firma „Drvofinal – Pandurević“ iz Ivanjice. Ugovor smo sklopili pre mesec i po dana i zajedno radili projektovanje i izvođenje radova za izgradnju montažnih objekata na dve lokacije a koje su deo istog tendera. Reč je o mesnim zajednica Beloševac i Šumarice, podsetio je Dejan Ružić. Kako bismo što pre rešili problem insistirali smo prvenstveno na montažnim objektima. Firma završava projektno – tehničku dokumentaciju, a uporedo sa tim izvodimo pripremne radove za lokaciju na kojoj će se nalaziti objekat Mesne zajednice Beloševac, čija je vrednost radova 14,1 milion dinara sa PDV-om. Imajući u vidu da firma u svojim fabrikama istovremeno gradi delove koje će odmah po završetku kompletne projektno – tehničke dokumentacije početi da montira po sistemu ključ u ruke, već na proleće očekujemo završen objekat, poručio je Ružić.

Pored brojnih investicija za rešavanje komunalnih problema u Beloševcu među kojima su izgradnja objekta mesne zajednice, asfaltiranje ulice Karaula, koja je bila jedan od možda najvećih komunalnih problema, u razgovoru sa meštanima Beloševca, dela naselja Kriva ćuprija obradovali smo ih činjenicom da ćemo rešiti ogroman problem pepelišta, rekao je Aleksandar Lazović. Energetika je prešla na najsavremeniji sistem grejanja pa više neće odvoziti pepeo. Na mestu gde je do sada bilo pepelište uskoro ćemo imati prelepi kreativni park. Još jedna od tema današnjih razgovora sa meštanima bila je i izgradnja kanalizacione mreže u okviru Projekta „Čista Srbija“ i predočili smo koje su prioritetne ulice. Svih prethodnih godina pažljivo smo planirali budžetska sredstva i dinamiku radova i sistemski rešavali probleme koji su se mogli realizovati, podsetio je Lazović i poručio da je najbitnija podrška građana, njihovo razumevanje i uveren sam da će biti zadovoljni svim našim aktivnostima u narednom periodu, koja smo im današnjim razgovorima predočili.