Kragujevački mališani od večeras imaju priliku da uživaju u još jednoj vrsti zabave u okviru „Zimske čarolije“ – vožnji „Perončetom“, vozićem postavljenim na delu zelene površine između Trga vojvode Radomira Putnika i Perona.

Još jedna atrakcija za mališane koja će obogatiti „Zimsku čaroliju“, ali koja će to ostati i nakon zime jer vozić nigde odavde ne ide, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca i pojasnio da će vozić biti stalna postavka. Lokalna samouprava je s jedne strane najmlađim sugrađanima želela da ponudi nešto novo, a s druge da vozić da na upravljanje Šumadiji doo kao vid podrške u funkcionisanju ovog preduzeća. Ovakve atrakcije treba da budu deo našeg grada, našeg duha i svakako nećemo stati na ovome, poručio je Stevović.

U ovu postavku za čiju se metalnu konstrukciju i šine pobrinulo preduzeće „Šumadija“ doo, Grad Kragujevac je uložio 2.300.000 dinara sa PDV-om.

S obzirom na to da se već bavimo dečijim igralištima i zabavom dece, vozić je bio sledeći korak u našem razvoju i ujedno način da nam Grad pomogne jer ćemo imati dodatni priliv novca, kazala je direktorka preduzeća „Šumadija“ doo, Jasmina Mihajlović.