Podaci o kretanju poreza na zarade u Kragujevcu, koje su 2012. godine bile oko 2,5 milijarde a danas preko četiri, govore nam da je veći broj zaposlenih i veća primanja. Povećan je obuhvat poreza na imovinu a od tih sredstva grad živi, grade se nove ulice i vrtići. Knjigovodstveni podaci pokazuju i povećanje doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, beležimo nagli rast tekućih prihoda od 2021.godine, a sve nam to govori da je danas stanje u odnosu na period od 2012.godinu nemerljivo i potpuno drugačije. Tome svedoče i ulice pune automobila, trgovine i restorani puni ljudi, rasprodati aranžmani turističkih agencija a to znači da se živi mnogo bolje, i da su i grad i država u mnogo boljem stanju, rekao je u intervju za emisiju Epicentar Radio televizije Kragujevac, Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i bivši gradonačelnik.

Obećao sam Kragujevčanima da grad tokom ovog mandata neće da se zadužuje i obećanje je ispunjeno, rekao je on naglasivši da je Kragujevac  danas grad na koji se ponosi.  

Naš grad Kragujevac je postao jedan od samo deset gradova partnera, svetskom naučnom istraživačkom centru CERN, što je nešto o čemu nismo mogli ni da sanjamo. U našem gradu nije samo DATA centar i najveće svetske kompanije Huawei, Oracle, IBM, već i Centri izvrsnosti sa Nacionalnom bankom matičnih ćelija, zgrada Palate pravde nalik svetskim, stanovi za pripadnike službi bezbednosti. Kragujevac je nekada imao prelepa odmarališta i imaće ih opet. Jedno od njih je dečije odmaralište na Bešnjaji koje se uveliko gradi. Kragujevac danas ima predivan Trg vojvode Radomira Putnika i prvi put u svoj istoriji, zahvaljujući novogodišnjoj čaroliji, u vreme praznika liči na ozbiljan evropski i regionalni centar.

Zahvalan sam svim vrednim ljudima, čija imena često javnost ne zna a nose sav posao ne bi li na neki način svoj grad Kragujevac zadužili – jer nekada je dovoljno da samo voliš svoj grad, poručio je Nikola Dašić.