Grad Kragujevac nizom mera podrške porodici pomaže i stimuliše roditelje da rađaju što više i da im olakša život u narednom periodu, a sve u cilju da svake sledeće godine imamo više beba nego prethodne, kazala je Tucaković. Naš grad je noćas postao bogatiji za jednog dečaka kome poklanjamo 100 000 dinara, dodala je ona i podsetila da pored ove mere lokalna samouprava podršku porodicama ukazuje i merom vantelesne oplodnje, kao i nizom drugih načina.

Godina za nama bila je vrlo uspešna, ocenjuje prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Broj porođaja je gotovo isti kao i prethodne godine, imali smo ukupno 2131 bebu, a nešto su dominantniji dečaci. U novogodišnjoj noći prva beba koja se rodila teška je 4230 kilograma, duga 52 cm i dobila je apgar 10. I beba i mama su dobro, kazala je Dimitrijević i u ime kolektiva poželela sreću novom stanovniku našeg grada.

Svi smo dobro i presrećni smo. Osećaj je neverovatan i bila novogodišnja noć ili ne, svima želim da to osete i dožive, poručio je otac ovogodišnje prvorođene bebe.