Tradicionalni Svetosavski turnir u rukometu peti po redu i ove godine okupio je mališane iz cele Srbije. Uz podršku grada Kragujevca, Rukometni klub „Radnički“ organizovao je manifestaciju na kojoj se takmiče mališani u dve uzrasne kategorije. U ime grada, turnir je otvorio Aleksandar Lazović, savetnik Privremenog organa grada Kragujevca.

Zadovoljstvo mi je što sam danas u društvu velikog broja dece i što mi je pripala čast da otvorim peti po redu Svetosavski turnir u rukometu, istakao je Aleksandar Lazović. Turnir okuplja puno dece van teritorije grada Kragujevca, što je svojevrsna potvrda da Sportsko privredno društvo „Radnički“, a pre svega njihov menadžment, daju ozbiljan doprinos na popularizaciji sporta. Trudićemo se da u narednim godinama još više investiramo u sport i da na taj način zainteresujemo decu da se okrenu sportu jer smo svesni da je tehnologija napredovala i okupirala im pažnju. Kroz ovakve manifestacije i sportska dešavanja možemo ih naučiti da pored virtuelnog sveta postoji stvarni, zdraviji svet, šta je sportski duh i da je sport put ka boljoj budućnosti, poručio je  Aleksandar Lazović.

Svi klubovi i ove godine odazvali su se našem pozivu, a pre svega to su prijatelji, klubovi iz okoline, „Omladinac“ iz Gornjeg Milanovca, „Kolibri“, „Trnava“, „Metalac“ iz Kraljeva i još dosta prijateljskih klubova koji su na terenu ljuti rivali, rekla je Maja Lojpur, koordinator rukometnih sekcija Sportskog privrednog društva „Radnički“. Preko 340-oro dece, iz više od 12 klubova iz naše zemlje takmiče se u dve kategorije, odnosno mini rukomet za decu rođenu 2012. godine i mlađe, kao i veliki rukomet za decu rođenu 2009-2010. godine. U kunkureciji devojčica i dečeka sve utakmice igraju se u Hali jezero.

Ovo je jedan prelep događaj pre svega za razvoj sporta u celoj zemlji sa koga deca odlaze sa osmesima i naravno i sa medaljama koje njima puno znače, istakla je Maja Lojpur.