Kako će Kragujevac izgledati u budućnosti i u koje razvojne projekte će država ulagati u narednom periodu u Kragujevcu u okviru programa „Skok u budućnost – Srbija EKSPO 2027“, za Jutarnji dnevnik RTS-a govorio je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca.

Veliko je zadovoljstvo da se baš Kragujevac nađe u fokusu ovog programa i da imamo priliku da na jedan ubrzan način, po rečima predsednika Vučića, budemo i grad na kome će se videti kolika će se transformacija u kratkom periodu dogoditi. Očekuje nas realizacija niza projekata, od onih započetih kao što je Severna obilaznica, izgradnje Inovacionog distrikta na lokaciji pored Data centra, nove industrijske zone u Cvetojevcu i čitavog niza drugih projekata koji će Kragujevac koji se već mnogo razlikuje u odnosu na onaj grad od pre petnaest godina dodatno učiniti potpuno drugačijim i spremnim za budućnost – kazao je Dašić.

U ovoj godini očekuje se početak izgradnje stadiona Čika Dača, Univerzitetskog kliničkog centra i zgrade FILUM – a.  Očekuje se i novi model električne pande iz fabrike Stelantis što će dovesti do novih zapošljavanja.