Industrijska tradicija, povoljni troškovi života i poslovanja, visokoobrazovani radnici, zahvaljujući univerzitetskom centru privlače investitore i u srce Šumadije, posebno iz oblasti informacionih tehnologija.

Mi ne stajemo nego i dalje nastavljamo da stvaramo povoljne uslove kako bismo bili još privlačniji za nove investicije. Pre svega moram da spomenem izgradnju Severne obilaznice. Ona je jako bitna za nas, ne samo zato što će izmestiti teretni saobraćaj iz grada već će nam omogućiti da se grad širi gradnjom nove industrijske zone Cvetojevac.

Za Kragujevac je izgradnja nove industrijske zone jako bitna imajući u vidu da sada imamo manjak zemlje u odnosu na zainteresovanost potencijalnih investitora, rekao je Dejan Ružić, v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije.

Izgradnjom Inovacionog distrikta postaćemo veoma privlačna destinacija i za IT investicije jer će tu imati savršene uslove za rad i razvoj, a ne treba zaboraviti ni Centar izvrsnosti koji se otvara za par meseci i koji će omogućiti da veliki broj mladih naučnika i istraživača u njemu radi, što će nam povećati potencijal uz već postojeće komparativne prednosti, kao što su dualno obrazovanje, Univerzitet i sve ono što je do sada privlačilo investitore u naš grad, zaključio je Ružić, u izjavi za TV Prva, komentarišući pozicioniranost grada Kragujevca na ovoj prestižnoj listi.