Zahvaljujem što ste mi ponovo dali poverenje da obavljam funkciju i nadam se da ćemo u naredne četiri godine da nastavimo naš započeti put razvoja i napretka, kazao je gradonačelnik Dašić. Kada prošetate gradom i vidite da su bašte pune ljudi, ulice automobila, vidite da se mnogo drugačije živi. Oborena je nezaposlenost na oko 10,5 hiljada Kragujevčana a 2018. godine ih je bilo 24 hiljade. Grad Kragujevac je razvojnim planom do 2027. godine odabran da bude ambasador razvoja Republike Srbije i kao takav bude grad koji će da dobije još mnogo toga pored Data centra i Palate pravde ali i Stadion Čika Dača. Naš grad Kragujevac je naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Generacije su gradile njegovu snagu, a na nama je da mu obezbedimo zasluženo mesto na mapi razvijenih evropskih gradova i čeka nas mnogo posla, rekao je Dašić zahvalivši se svim saradnicima na entuzijazmu, volji, energiji, koje su dali u prethodnom mandatu kako bi Kragujevac bio grad na koji ćemo biti ponosni. Potpuno sam uveren, rekao je, da će u novom mandatu uz energiju novih snaga i novih ljudi nastaviti da se daju maksimumi za dobrobit Kragujevca i ostvarenje naših ambicioznih ciljeva. Svako ko želi da uzme učešće i sprovede svoje vizije, temeljno stane iza svake ideje koja je dobra za grad Kragujevac, biće nam drag gost bez obzira na političko opredeljenje, a na tom putu imamo podršku Republike. Grad je naš i moramo da ga čuvamo jer sve što od sebe ugradite u njega je nešto što ćete zauvek pamtiti ali pamtiće i Kragujevčani.

Funkciju člana Gradskog veća za finansije i dalje će obavljati Nenad Stanišić, za komunalnu delatnost Maja Angelovska, lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, obrazovanje Dušan Aleksić, privredu Radomir Erić, unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić i za sport Predrag Stevović. Članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu biće Jelena Pavić, kulturu Ana Jelić, ravnomerni i održiv razvoj sela i grada Snežana Katić a za člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima izabran je Aleksandar Milošević.

Funkciju zamenika gradonačelnika naredne četiri godine obavljaće Dejan Ružić, a zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca Anđelka Stojković Anđelković.

Gradonačelnik Dašić, je na današnjoj sednici najavio da će Gradsko veće sutra sastati i uputiti predlog Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2024. godinu Skupštini grada na razmatranje.