Prošle godine u Kragujevcu je bilo oko 14 000 nezaposlenih, a danas je blizu 11.500. Na nama je da se borimo da se svi oni zaposle i da Kragujevac postane brzorastući grad koji će da okrene točak migracija, poručio je Dašić.

U toku su zemljani radovi na izgradnji prve faze Severene obilaznice u dužini od pet kilometara i to od postojeće brze saobraćajnice Kragujevac – Batočina do buduće petlje koja će se odvajati za planiranu industrijsku zonu u Cvetojevcu. Zemljani radovi obuhvataju raščišćavanje terena, pripremu podloge, kopanje kanala, izgradnju nasipa a nakon toga očekujemo radove na putnoj strukturi, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika ocenivši da se radovi odvijaju po predviđenom dinamičkom planu izvođača. On je dodao da je obaveza izvođača da uporedo sa izgradnjom prve faze radi na pripremi projektno tehničke dokumentacije za preostalih 17 kilometara brze saobraćajnice.

Prema ugovoru koji je potpisan između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izvođača radova a to je konzorcijum koji predvodi „Srbija autoput“ završetak izgradnje Severne obilaznice predviđen je za 48 meseci odnosno krajem 2027.godine.