U ponedeljak, 6. maja, nakon Svečane sednice Skupštine grada koja će biti održana u zgradi Stare skupštine, uslediće program za najmlađe na Trgu vojvode Radomira Putnika gde će od 11,00 časova nastupiti Dečiji folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, nakon čega sledi Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača. U popodnevnim satima, takođe na Trgu vojvode  Radomira Putnika, od 17 časova biće organizovana manifestacija „Đurđevdanski venac“ kada će Ustanova kulture „Koraci“ svečano proglasiti pobednike konkursa „Kragujevac koji volim“ i uručiti nagrade. U 18.00 sati program za decu zatvoriće  Predstava „Put oko sveta sa Leontinom“.

Na koncertu na Dan grada, 6. maja, koji počinje u 20 časova, nastupiće Neverne bebe i Bajaga i instruktori a tradicionalni vatromet predviđen je između dva koncerta.

Drugog dana Đurđevdana, 7. maja, koncert će održati Kragujevački simfonijski orkestar sa kojim će nastupiti Tijana Dapčević, Ivana Negativ, DadoTopić, Kiki Lesandrić i piloti, a specijalni gost Kaziah Jones od 22,30 sati.

Đurđevdanski koncert će biti održan i 8. maja, kada publiku očekuje hip hop veče.

Trodnevni muzički spektakl za Đurđevdan organizuje Dom omladine pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Među mnogobrojnim manifestacijama u okviru majskih svečanosti, koje su počele danas od 14. do 18. maja biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“, a od 15. do 19. maja Sajam knjiga. Od 23. do 29. maja na programu su Joakimovi dani – revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca. Majske svečanosti 31. maja biće zatvorene izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije“.