Povodom obeležavanja Dana grada Kragujevca, na Trgu vojvode Radomira Putnika celodnevni program namenjen najmlađima u 11 sati otvorio je Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“. Tom prilikom su prvi put nastupali mlađi i stariji članovi Dečijeg ansambla. Dnevni dečiji Program nastavljen je Đurđevdanskim maskenbalom.  

Veliko interesovanje i ove godine je za Đurđevdanski maskenbal koji je jedan od najlepših i najrazdraganijih Programa u okviru obeležavanja Dana grada, kazao je Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac. Ovo je prilika da pre svega naši najmlađi sugrađani prikažu veliku maštovitost i kreativnost u pravljenju pojedinačnih maski ali da ujedno pokažu i zajedništvo u pravljenju kako grupnih tako i porodičnih maski. Tradicionalno, izbor se organizuje u tri kategorije: najlepše pojedinačne, grupne i porodične maske. U okviru programa nastupaće brojni plesni klubovi. Velika je čast i zadovoljstvo što svake godine imamo priliku da prikažemo ono najlepše čime Kragujevac raspolaže a tu su pre svega najmlađi sugrađani koji se mogu predstavi i prikazati svoju kreativnost, rekao je Bojan Pavlović.

U obeležavanju Dana grada na Trgu vojvode Radomira Putnika ukljčili su se i profesori i studenti Fakulteta pedagoških nauka koji su osmislili program „Đurđevdansko razgibavanje“ u okviru koga je postavljen mini sportski poligon, a mališani su bili u prilici da rešavaju muzičke i likovne zadatke, matematičke zagonetke i da učestvuju u naučne eksperimente. Programu se pridružilo i Udruženje ljubitelja fića Kragujevac.


Inače, dnevni dečiji Program nastavlja se na Trgu dodelom nagrada „Đurđevdanski venac“ u 17 sati, a u 18 sati predstavom „Put oko sveta sa Leontinom“.