Ovo je prva faza radova na asfaltiranju puta koji ne samo da spaja Ramaću i Kamenicu, već preko njih i neka druga sela izlaze na glavni put. Ukupna dužina puta je tri kilometra i u planu je da ceo bude asfaltiran čim problem imovinskih odnosa, na kome predstavnici sela i Gradske uprave za razvoj i investicije već rade, bude rešen, rekla je dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, koja je danas obišla radove.

Podsetivši da je Grad i ove godine nastavio sa radovima na rešavanju komunalnih problema kojih ima u svakom od 56 sela, ona je naglasila da je putna infrastruktura pitanje pre svih. To je bitno i selima koja su bliža gradu, ali i ovim podrudničkim koja nemaju puno stanovnika, ali imaju veliku i razuđenu teritoriju. Ako želimo da motivišemo mladog čoveka da ostane i ovde živi, radi i zasniva porodicu, moramo da uradimo puteve, istakla je Živanović Katić. Prioritet nam je da, u skladu sa mogućnostima i zahtevima Saveta mesnih zajednica, rešimo infrastrukturne probleme i da to bude ravnomerno zastupljeno u svim selima. Ovo je prvi asfalt u ovoj godini, ali već za mesec dana asfaltiraće se i u Divostinu, Cerovcu, Opornici, Stragarima, Kotrežu, navela je ona i dodala da se paralelno u susednoj Kamenici izvode radovi na nasipanju lokalnih puteva, u Đuriselu se rade atarski putevi, a u Botunju krpe rupe. Trudimo se da u svakom selu uradimo što više, ali ne možemo preko noći da rešimo sve. Bitno je da su radovi na seoskom području krenuli i neće stajati sve do kraja ove građevinske sezone, poručila je Živanović Katić.

Meštani Ramaće kažu da su na ovo čekali 50 godina i ističu da je put, pored toga što je dosta prometan između ovih sela, ujedno i najbliži tranzitni pravac između Stragara i Knića.