Takmičenje je otvorio Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje koji je ovom prilikom izrazio nadu da će na takmičenju u kome učestvuje preko 130 učenika i đaci iz Kragujevca ostvariti dobre rezulate i da će nas dostojno predstavljati.

Zadovoljstvo nam je što je Školska zajednica odlučila da Prva tehnička škola i grad Kragujevac budu domaćini 33. Republičkog takmičenja građevinskih i geodetskih škola koje je jedno od najvećih takmičenja u Srbiji, kazao je Nemanja Joksimović, direktor Prve tehničke škole. Takmičenju prisustvuju predstavnici Arhitektonskog fakulteta iz Beograda, Novog sada i Niša i ovo je prilika da takmičari pokažu svoja znanja i veštine kako bi stekli dodatno iskustvo i upisali jedan od prestižnih fakulteta, rekao je Nemanja Joksimović, direktor Prve tehničke škole.

Pored toga što im takmičenje pruža priliku da ono šti su naučili tokom redovne nastave primene u praksi, testiraju stečeno znanje i razmenjuju iskustva sa učenicima iz drugih škola, najbolji će biti nagrađeni vaučerima za kupovinu opreme za nastavak školovanja, mobilnih telefona, slušalica i dr.