Ovaj konkurs je izvanredna prilika da se mladi sugrađani izraze kreativno, ali i da se edukuju o važnosti očuvanja zdravlja, ocenila je Jelena Pavić, naglasivši da ga lokalna samouprava snažno podržava. Već 15 godina ovo je jedan od ključnih događaja u našem zajedničkom nastojanju da promovišemo zdrave stilove života među decom i mladima. Ulaganje u zdravlje i obrazovanje mladih je ulaganje u budućnost našeg grada. Grad Kragujevac će nastaviti da podržava i promoviše aktivnosti i aktere koji doprinose zdravijem životnom okruženju, poručila je Pavić i zahvalila dobitnicima što svojom kreativnošću i angažovanjem inspirišu čitavu zajednicu.

Napomenuvši da je jedan od prvih ciljeva Crvenog krsta da uči decu da brinu o zdravlju, potpredsednik UO GO Crvenog krsta, dr Ljubiša Milojević, istakao je da je vrlo značajno što su pored velikog broja dece kroz ove radove i angažman uključeni škola i roditelja u celini, kao i što sve ovo deca rade sa ljubavlju i iz srca.

Autori nagrađenih likovnih radova ove godine su Sofija Milojević, učenica trećeg razreda O.Š. „Dragiša Mihailović“, Zoja Tutuš, učenica šestog razreda O.Š. „21. oktobar“ i Ana Radovanović, učenici TUŠ „Toza Dragović“, dok su Nina Balović, učenica drugog razreda O.Š. „Dragiša Mihailović“, Andrija Stojković, učenik trećeg razreda O.Š. „Vuk Karadžić“ i Nikolina Kovačević, učenica petog razreda O.Š. „Dragiša Luković Španac“ autori najboljih literarnih radova.