Direktor kompanije, Majkl Šmuker istakao je  da uprkos značajnim tržišnim izazovima u poslednjih godinu dana, kompanija nastavlja da ulaže u modernu opremu, automatizaciju, osvajanje novih proizvoda i tehnologija kao i u razvoj zaposlenih.

Posao je započet od male radionice na par stotina kvadrata, da bi danas stigli do fabrike čije se operacije odvijaju na dve lokacije, sa više od 500 zaposlenih. Prošle godine počela je sa radom nova fabrika ove kompanije u Kragujevcu. Vrednost investicije je više od 20 miliona evra. U narednim fazama razvoja kompanije, predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru koga bi trebalo da se nalazi moderna farbara kao i izgradnja potpuno nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda – građevinskih mašina.

Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca istakao je da je „Vaker Nojzen“ jedan od  najboljih primera kompanija koje reinvestiraju u našem gradu i da je to odlična poruka koja šaljemo svim potencijalnim  investitorima.

Oni su jedan od boljih primera kompanije koja je sve potrebne dozvole dobijala u najkraćem mogućem roku i to je naš stav kao grada koji imamo prema svim investitorima. Svakog klijenta gledamo kao VIP klijenta iz razloga što nam je u interesu da oni dođu u Kragujevac, da investiraju i pruže mogućnost našim građanima da imaju stalan, dobar, sigurno i dobro plaćen posao – kazao je Ružić i dodao da ozbiljnu prednost grada Kragujevca  predstavlja i Univerzitet ali i sistem dualnog obrazovanja.

Vaker Nojzen je jedna od kompanija koja  aktivno učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u našem gradu i na taj način dobija gotove i kvalitetne kadrove