Kragujevac je prvi grad u Srbiji koji je krenuo sa programom mera podrške za postojeće privredne subjekte, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika, podsetivši da Republika Srbija preko Nacionalne službe za zapošljavanje daje sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa a da je malo programa koji podržavaju postojeće firme.  Posebno sam ponosan na podršku ženama preduzetnicama, za koje smo takođe inovativni i izdvojeni kao dobar primer, imajući u vidu da smo posvećeni jednom veoma bitnom mikro segmentu kod koga se, posle najkritičnijih prvih 12 meseci pokazao najveći procenat opstanka, dodao je Ružić. Namera grada Kragujevca, poručio je on, da nastavi sa podrškom postojećih firmi i da iz godine u godinu povećava iznos sredstava za Program lokalnog ekonomskog razvoja.

Ovo je treća godina kako podržavamo razvoj malih i mikro preduzeća do 50 zaposlenih, jer je prema rečima Radomira Erića, člana Gradskog veća za privredu, razvoj jednog grada najbitniji u tom segmentu. Podsetivši na Zastavu čije se propadanje odrazilo na Grad, on je istakao da ako imamo širu mrežu razvijenih mikro i malih preduzeća grad će sigurno bolje poslovati. Zbog toga nam je cilj da opstanu i zapošljavaju što više ljudi, jer se to opet vraća u budžet a ta sredstva ćemo moći da usmeravamo dalje. 

Današnji forum bila je prilika da preduzetnici iznesu svoja mišljenja, kako bi grad Kragujevac kreirao programe podrške bliže njihovim potrebama i interesima, ali i da se upoznaju kako mogu doći do informacija u vezi sa programima podrške koje lokalna samouprava realizuje.