Grad Kragujevac podržava sve aktivnosti u osnovnim i srednjim školama a posebno kada su vezane za sport i pravilan razvoj mladih, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Budući da je Grad u prethodnom periodu uložio sredstva u rekonstrukciju fiskulturne sale i krova, Aleksić je istakao da ova škola ima jako dobre uslove za rad. A izgradnjom vrtića pored škole deci iz ovog prigradskog naselja obezbedićemo predškolsko obrazovanje a samim tim škola će imati i više đaka, istakao je Aleksić.

Učenici OŠ „Dositej Obradović“ pokazali su kako se dočekuje Olimpijada, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, i podsetio da se ovakvim aktivnostima usađuje ljubav prema sportu, Olimpijadi i drugim sportskim događajima. Pored toga pravi je način za motivaciju mladih da se u budućnosti profesionalno bave sportom i predstavljaju svoju zemlju. Mi već imamo jednog kvalifikovanog olimpijca, Aleksandra Komarova i nadam se da ćemo ih imati i u budućnosti, poručio je Stevović.

Direktor škole, Igor Janjić zahvalio se prisutnima i svim učesnicima projekta koji je realizovan u susret predstojećoj Olimpijadi u Parizu. On je naglasio da je u projektu učestvovalo oko dvestotine učenika koji su samostalno ili uz pomoć predavača pravili rekvizite za ovu manifestaciju.