Učesnicima konferencije u ime Grada Kragujevca obratio se Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, ističući da će predškolska ustanova kao glavna karika u odgoju naše dece uvek imati podršku lokalne samouprave.

Grad Kragujevac ulaže veliki trud i rad da kod najmlađih generacija podigne svest o tome koliko je bitno voditi računa o zaštiti životne sredine. Zato je ovaj ekološki projekat važan ne samo za vašu ustanovu, već za ceo grad. Želimo da ponudimo nove načine brige za okolinu i očuvanje prirode, a vi ste imali priliku da vidite kako to funkcioniše u zemljama regiona i da sve što je pozitivno i vredno implementirate u našem gradu, rekao je Nikezić.

Direktorka PU „Đurđevdan“, Tijana Ristović, naglasila je da njihova ustanova oduvek teži unapređenju obrazovnog procesa i podizanju svesti o ekološkim vrednostima među najmlađima. Projekat „Šetnjom do otkrića“ predstavlja ključni korak ka ostvarenju tih ciljeva. Rano obrazovanje dece važno je za formiranje svesti o očuvanju životne sredine, a kroz neposredno iskustvo u prirodi mališani najbolje usvajaju znanja o njenim vrednostima, istakla je Ristović.