Sajam je otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Zahvalivši se izlagačima Stevović je istakao da Kragujevac neguje i čuva ovu tradiciju jer je sedište prvog Udruženja lovaca u Srbiji „Lovački klub“. Grad je pokrovitelj ove manifestacije koja je od opšteg značaja za čuvare prirode, lovce i ribolovce koji su strastveno okrenuti prirodi i nadam se da će ubuduće i strani izlagači naći interesa i prepoznati šta Srbija nudi. Ovo je prilika da lovci, ribolovci i ljubitelji prirode razmene svoja iskustva, kazao je on i podsetio da je Grad podržao odlazak ribolovaca na Svetsko prvenstvo i da su očekivanja ista kao i ranije, kazao je Stevović.  

Tomica Milosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije kaže da su ciljna grupa sajma lovci jer veliki broj stranih lovaca turista ovim povodom poseti Srbiju. U vremenu modernih tehnologija ovo je prilika da se ljudi druže i čuvaju tradicionalne vrednosti a naša lovišta imaju šta i da ponude, kazao je Milosavljević.

Za izuzetan doprinos u razvoju lova, ribolova i lovnog turizma dobitnici plaketa i umetničkih slika Sajma „Kraguj M“ su Radoš Bajić, Zoran Vasović i Branislav Živković.

Za sve posetioce, Sajam će biti otvoren do 2. juna, do 14 sati.