Mihailo Petrović je prvi srpski oficir koji je dobio zvanje pilota i imao tu čast da izvede i prvi let čime je utkan u istoriju srpskog ali i svetskog vazduhoplovstva, rekao je Marko Janković pomoćnik gradonačelnika za razvoj i unapređenje lokalne samouprave, koji je u ime grada Kragujevca primio plaketu.  Aerodrom u Nišu nosi njegovo ime kao i trg u Kragujevcu a nadamo se da će u narednom periodu dobiti i adekvatan spomenik. Grad će se i dalje svojom podrškom truditi da ime Mihaila Petrovića ostane utkano u ime grada Kragujevca, poručio je Janković.

Aerodrom MIND Kragujevac je u čast prvog srpskog pilota, ove godine prvi put bio domaćin avio – relija na kome je učestvovalo 50 aviona. Zadovoljstvo je što imamo pilote iz naših krajeva kojih treba da se sećamo jer tako negujemo našu istoriju a Aerodrom MIND Kragujevac na današnju manifestaciju gleda kao početak tradicije, rekao je Bratislav Milanović, vlasnik i osnivač MIND grupe. Posle otvaranja aerodroma ovo je prvi veći skup i zadovoljstvo je što je učešće uzelo 50 letelica, rekao je on, zahvalvši si vojsci i policiji na podršci. U prvom takmičarskom delu učestvovalo je 10 aviona koji imaju posebne zadatke, a njihova prva tačka na ruti bila je Vlakča, Užice, Aranđelovac,

Smederevska Palanka, pa preko Cerovca sletali na pistu aerodroma, objasnio je Milanović i za sledeću godinu najavio aero miting na kome očekuje učešće od 300 do 400 aviona.

Aerodrom MIND Kragujevac želi da bude cantar srpske avijacije i to ne samo letenja, već centar obrazovanja, nauke, razvoja i biznisa, turizma, svega onoga ono što da bi jedan aerodrom morao da pruži, a da sa druge strane ljudi iz celog sveta imaju prilike da vide našu prelepu Šumadiju iz vazduha, poručio je Milanović.