Izdvajanjem sredstava za rekonstrukciju objekta druge po veličini ambulante Doma zdravlja Kragujevac, u kojoj se leči preko 30 hiljada naših građana, Ministarstvo zdravlja i država pokazuju brigu i odgovoran odnos prema zdravstvu, kazao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca koji je istakao da je u proteklih godinu i po dana u zdravstveni sistem Kragujevca uloženo oko 835 miliona dinara. Objekat je izgrađen 1988. godine i ni tada u potpunosti nije završen, tako da će ovom rekonstrukcijom i zdravstveni radnici dobiti uslove za rad a građani primarnu zdravstvenu zaštitu ostvarivati u uslovima po najvišim standardima.

I država i Ministarstvo zdravlja kontinuirano ulažu u opremanje objekata, u njihovu rekonstrukciju i, što je za zdravstveni sistem najvažnije, u kadrove, a što smo nedavnim zapošljavanjem novog kadra i pokazali, rekao je državni sekretar Aleksandar Stefoski, ističući da je zdravstveni sistem u Srbiji danas na nivou evropskih standarda. Nadam se da ćemo istim kontinuitetom nastaviti i u narednom periodu kako bi građani što komfornije i lakše mogli da ostvaruju svoju potrebu za zdravstvenom zaštitom, budući da je primarna zdravstvena zaštita prvi kontakt građana sa zdravstvenim sistemom, kazao je državni sekretar.

Ogranak Bresnica, ukupne površine 2.653,56 kvadratnih metara, drugi je po veličini od 28 objekata Doma zdravlja Kragujevac.

Blizu 70 medicinskih i nemedicinskih radnika, što čini 12% svih zaposlenih, radi u službama za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena, odraslog stanovništva. U okviru ambulante radi Služba za polivalentnu patronažu sa školom za trudnice, apoteka, stomatologija, rendgen kabinet, internista i arhiva Doma zdravlja Kragujevac i dnevno se obavi do 500 pregleda, objašnjava direktor Doma zdravlja, dr Vasilije Antić ističući da će završetkom radova objekat biti energetski efikasan sa smanjenim troškovima za struju i grejanje, zaštićen od daljeg propadanja i savremenim uslovima za zaposlene i pacijente.