Grad Kragujevac već drugu godinu pruža najširi mogući spektar podrške Asocijaciji, a naši sugrađani drugi put za redom odnose pobedu na Akademiji preduzetništva, takmičenju u kome se nadmeću mladi ljudi iz više gradova Srbije, rekao je Jovanović, naglasivši da takvi rezultati pokazuju da je Kragujevac povoljan ambijent za razvoj omladinskog preduzetništva. On je istakao da se u razvoj preduzetništva u gradu, uz pomoć države, ulažu velika sredstva, posebno u onim sferama gde mladi mogu da prikažu svoje potencijale u najširoj mogućoj meri. Kristinin i Nikolin uspeh treba da posluži kao podsticaj mladima da se uključe u preduzetništvo i razvijaju privatne poslove, a lokalna samouprava će im, uz sve druge institucije u gradu, biti servis i podrška u realizaciji ideja, poručio je Jovanović.

Prema rečima Andreja Balanča, osnivača i izvršnog direktora Asocijacije za afirmaciju kulture, u okviru sprovedenog projekta fokus je bio na dve ključne stvari – kreiranje digitalnog resurskog centra koji raznim resursima i informacijama pomaže onima koji žele da započnu biznis i treća i četvrta generacija Akademije preduzetništva.

Predsednica Sekcije za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije, Katarina Beljić, istakla je da Sekcija za cilj ima podršku, promociju i povezivanje mladih preduzetnika, kao i da njeni članovi mogu biti svi mladi do 35 godina koji su već pokrenuli ili planiraju da pokrenu svoje biznise na teritoriji Republike Srbije, ali i preduzetnici koji žele da učestvuju u samom radu Sekcije.

Kroz Akademiju preduzetništva sam uspeo da pored razumevanja celokupnog biznisa uspostavim finansijski model svog poslovanja i naučim kako kreirati dugoročne i kratkoročne ciljeve, kako poslovne tako i lične, ističe ovogodišnji pobednik, Nikola Milanović. On je objasnio da njegova aplikacija WellPet.ai koja ga je dovela do pobede predstavlja alat koji će vlasnicima pasa pomoći da potpuno razumeju njihove potrebe. Kombinacijom veštačke inteligencije i hardvera u vidu pametne ogrlice oni će dobiti predikciju anomalija, personalizovane preporuke, savete o odgajanju i mogućnost da razumeju emocionalno stanje svojih ljubimaca. Proizvod je u fazi funkcionalnog prototipa, a na tržište bi trebalo da izađe u oktobru.