Zadovoljstvo je dati podršku organizaciji turnira kojim se čuva sećanje na naše poginule ratnike i junake koji su dali svoje živote za odbranu naše zemlje, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je u ime grada Kragujevca otvorio takmičenje. Posebno me raduje, što su među učesnicima i deca iz Fudbalskog kluba „Radnički 1923“, kojima na ovaj način dajemo primer, poručio je on, kako se od zaboravaju čuvaju sve one žrtve koje su izgubile svoj život za našu slobodu.

Pored ekipa organizatora memorijalnog turnira, učešće su uzele i ekipe Zastava oružja, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Veterana Srbije, Policijske uprave Kragujevac, Srednje stručne škole, Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih, Kluba akcijaša i volontera, Zavoda za urgentnu medicinu i druge.

Prvo mesto u streljaštvu osvojila je ekipa Veterana Vojne policije Srbije, drugo „Zastava oružje“ a treće mesto pripalo je ekipi Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac. U malom fudbalu najbolja je bila ekipa „Zastava oružja“, drugo mesto pripalo je Policijskoj upravi Kragujevac a treće je osvojila ekipa Vojnih veterana. Pobedničke pehare uručila je dr Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava.

Zahvalivši se na inicijativi za organizovanjem Memorijalnog turnira „Da se ne zaborave“, a u slavu onih koji su dali svoj doprinos za slobodu našeg grada i zemlje, kao i svih  učesnika u ratu, ona je istakla, da je važno da ih mi ne zaboravimo i da ih budući mladi naraštaji znaju i pamte po svojoj veličini, dobroti i humanosti. Nadam se, dodala je Damnjanović, da će ovaj turnir zaživeti, omasoviti se, uključiti i najmlađe i najstarije generacije i proširiti se na teritoriju Šumadijskog upravnog okruga.

Organizovanjem ovog turnira želeli smo da damo doprinos kulturi sećanja na sve naše žrtve, nesrećnih ratnih događaja 90 – ih godina, rekao je Jovica Stanković, predsednik Udruženja građana Veterana vojne policije Srbije i najavio da je namera organizatora da se Memorijalni turnir tokom narednih godina proširi i na teritoriju Republike Srbije.