Poveži se sa nama
Admiral

Društvo

PROGLAŠEN CRVENI NIVO BEZBEDNOSNIH PRETNJI OD TERORIZMA: „Pripadnici MUP-a preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost građana“

Published

on

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

Instagram stranica MUP Srbije podelila je fotografiju na kojoj se mogu videti pripadnici policije kako patroliraju tržnim centrom noseći puške.

 
Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana – navode iz MUP-a Srbije.
Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.
Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.
Žandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.
Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju.
Ministar Dačić je nakon posete povređenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mere bezbednosti nakon napada.
 
 
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Djordje

    30/06/2024 at 9:05 pm

    Lepi manekeni nema sta,pogotovo se osecam bezbedan kad vidim zene nose pusku.A priznajte ,stvarno privlaci paznju,jeste strasna sa ovom puskom,samo da se ne iskilavi….

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Društvo

Aleksandra Stevanović izabrana za predsednicu Javnobeležničke komore Srbije

Published

on

By

Aleksandra Stevanović izabrana za predsednicu Javnobeležničke komore Srbije

Na Skupštini Javnobeležničke komore Srbije, javni beležnik iz Kragujevca, Aleksandra Stevanović, izabrana je za predsednicu Komore, a poveren joj je četvorogodišnji mandat.

„Moja osnovna namera je da Skupština Komore postane mesto donošenja svih važnih odluka za našu profesiju. Možete računati na učestalije sastanke i aktivno odlučivanje o ključnim temama vezanim za javno beležništvo“, izjavila je Aleksandra Stevanović, koja je dobila podršku svih 168 prisutnih javnih beležnika.

Stevanović je istakla i značaj jačanja saradnje sa državnim organima kako bi se bolje razumele izazove s kojima se suočava javno beležništvo. Takođe je naglasila potrebu za daljom automatizacijom radnih procesa i aktivnijim učešćem u radu međunarodnih notarskih organizacija.

Nakon izbora, Aleksandra Stevanović se zahvalila koleginicama i kolegama na ukazanom poverenju. „Vi ćete najbolje proceniti da li ste doneli pravu odluku mojim izborom za predsednicu Komore“, rekla je ona.

Javnobeležnička komora Srbije, osnovana 2014. godine, predstavlja profesionalno udruženje javnih beležnika upisanih u njen imenik. Predsednik Komore ima ulogu da predstavlja i rukovodi njenim radom.

U Srbiji trenutno posluje 232 javnobeležničke kancelarije, koje su u poslednjih deset godina od uvođenja javnog beležništva obavile više od 25 miliona pravnih poslova.

 

Foto:JKS

Continue Reading

Društvo

Na strelištu u Velikoj Sugubini narednih dana gađanja, zabranjeno kretanje

Published

on

By

Na strelištu Vojske Srbije u Velikoj Sugubini, policijski službenici PU Jagodina vršiće gađanja 21., 22., 24., 25. i 28. oktobra, u periodu od 8 do 15 sati.

Strelišni prostor biće adekvatno obeležen i obezbeđen od strane policijskih službenika. U ovim danima, od 7 do 17 sati, strogo je zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, životinja, motornih vozila i stočnih zaprega na prostoru strelišta.

Continue Reading

Društvo

Direktor RUGIPP-a Dragan Stanković podržao RGZ u unapređenju modela poslovanja

Published

on

By

“Model koji mi imamo u Republici Srpskoj predstavlja nešto što bi Republički geodetski zavod (RGZ) Srbije mogao da preuzme od nas. Smatram da naš sistem funkcioniše besprekorno i verujem da bi te prednosti trebalo da prepoznaju ne samo kolege iz RGZ-a, već i Vlada Srbije. Još 2010. godine, Vlada Republike Srpske uočila je izazove koje smo imali dok smo bili pod Ministarstvom pravde, a od tada smo kao samostalan republički organ postali mnogo efikasniji u donošenju odluka, predlaganju zakona i prilagođavanju novim tehnologijama. Danas, kada svet koristi veštačku inteligenciju i napredne tehnološke alate, neophodno je brzo reagovati i pratiti razvoj. To je put kojim Srbija treba da krene.“ izjavio je Stanković direktor RUGIPP-a, mr Dragan Stanković na Prvom saboru geodeta Srbije i Srpske.

Continue Reading

Najpopularnije