Dobrodošlicu izlagačima, učesnicima manifestacije i posetiocima u ime grada poželeo je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika izrazivši zadovoljstvo što se konjički sport vraća u Kragujevac i što je Kragujevačka fijakerijada uvrštena u zvanični kalendar Konjičkog saveza Srbije. Nadam se da je ovaj događaj samo prvi korak u daljem razvoju konjičkog sporta u našem gradu. Nastavićemo da podržavamo ovakve i slične manifestacije koje okupljaju porodicu i koje su namenjene svim generacijama, kazao je Ružić i zahvalio se organizatorima i veteranima 63. padobranske brigade na impresivnim skokovima.

Dr Boban Kostić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prilikom otvaranja manifestacije kazao da se konjički sport i interesovanje ljudi prema uzgoju konja  sve više razvija u Srbiji a da Ministarstvo, prepoznajući to, radi na novim pravilnicima za podsticajne mere i subvencije za razvoj ovog vida stočarstva. U tom smislu subvencije bi imali, ne samo vlasnici brdske domaće i nonijus rase, već bi se, shodno budžetu RS, podsticajne mere primenile i na paradne i lipicanske rase konja.

Fijakerijada u Kragujevcu ima, ne samo sportski, već i veoma atraktivan zabavni karakter i okuplja veliki broj sugrađana i posetilaca iz drugih gradova koji žele da vide i da se dive ovim plemenitim životinjama. Želja nam je da ovakve manifestacije budu češće, da rastu i da na Hipodromu u Kragujevcu koji ima dugu  tradiciju, konjički  sport podignemo na viši nivo, izjavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport

Organizator ističe da fijakerijada ove godine ima humanitarni karakter, da su vožnje fijakerom besplatne ali da će svaki prilog biti namenjen za lečenje Kragujevčanke Danijele Cvetković u Izraelu. Organizovanjem fijakerijade želimo da što veći broj ljubitelja konja i konjičkog sporta dovedemo u Kragujevac  kako bi ova manifestacija iz godine u godinu postajala sve bogatija i atraktivnija za posetioce, kaže Nemanja Špiljević, organizator Kragujevačke fijakerijade i veteran 63. padobranske brigade.

Inače, Danijela Cvetković je mlada naučnica iz Kragujevca kojoj je 2020. godine ustanovljena dijagnoza malignog melanoma. Za njeno lečenje i operaciju u Izraelu potrebna su velika sredstva a humanost možemo pokazati slanjem sms poruke 1678 na 3030 ili uplatom na račun.