Connect with us
admiralskeigre

Crna Hronika

NOVI snimak iživljavanja: čuvar ga gađa pikslom- pa ga tera da je podigne sa poda! (VIDEO)

Published

on

Na najnovijem ekskluzivnom snimku do koga je došao UCentar vidi se još jedno brutalno iživljavanje zatvorskog stražara nad osuđenikom, I ovaj ekskluzivni video snimile su bezbednosne kamere u zatvoru u Smederevu. Na njemu zatvorskoi čuvar  gađa pepeljarom zatvorenika, a zatim ga maltretira da je podigne sa zemlje. Naši izvori iz Tužilaštva u Smederevu kažu da je stražar ponovo gađao zatvorenika, ali se to ne vidi na snimku.

Pogledajte novi snimak maltretiranja… 

 

Nedavno je redakcija UCentar objavila još jedan snimak brutalnog šamaranja zatvorenika. 

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obavestila je javnost povodom uznemiravajućeg snimka koji se tokom vikenda pojavio u UCentar da je na njemu prikazan pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Smederevu koji je dobio otkaz zbog nasilničkog ponašanja prema osuđenom licu u martu ove godine.

Prenosimo saopštenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u celosti.

 

Reč je o jednom od dvojice komandira protiv kojih je upravnik ove ustanove zbog nasilničkog ponašanja pokrenuo odvojene disciplinske postupke i suspendovao ih sa posla istog trena pošto je obavešten da postoji sumnja da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima i nasilničko ponašanje prema licima lišenim slobode prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija. Utvrđivanje njihove odgovornosti je bilo otežano zbog činjenice da su komandiri pokušali da opstruiraju vođenje disciplinskog postupka tako što su izbegavali da prime poziv i daju svoje iskaze, a u dužem vremenskom periodu dostavljali upravi zavoda dokaze o privremenoj sprečenosti za rad što je prolongiralo ceo postupak.

Ovi komandiri su i članovi Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, čiji predsednik Zvonko Tomašević u svojim saopštenjima mesecima obmanjuje javnost da su dva komandira dobila otkaz jer su navodno žrtve odmazde upravnika koristeći se zamenom teza i optužujući upravnika za nezakonito postupanje. Gospodin Tomašević je otišao predaleko u svojim zakulisanim igrama i izmišljenim pričama o navodnom štrajku glađu zaposlenih u OZ Smederevo umesto da se jasno i javno distancirao od nezakonitog ponašanja članova svog sindikata.

Verujemo da jedino pitanje koju javnost ima posle gledanja snimka jeste – u čemu je upravnik OZ Smederevo nezakonito postupao kad je suspendovao i pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog koji se nasilnički ponašao prema osuđeniku? Zato Uprava za izvršenje krivičnih sankcija poručuje da će svako kršenje zakona biti najstrože kažnjeno i stoga smo u skladu sa zakonom obavestili Osnovno tužilaštvo u Smederevu da postoji osnovana sumnja da su oba komandira počinila dva krivična dela prema Krivičnom zakoniku – nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje kako bi ovaj državni organ doneo odluku da li ima elemenata i za krivično gonjenje.

ucentar.rs

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Crna Hronika

Mladić izboden u Topoli zbog sukoba oko devojke

Published

on

By

Policija Traka

U ranim jutarnjim časovima, u Topoli je došlo do sukoba u kojem je mladić zadobio višestruke ubodne rane.

Prema nezvaničnim informacijama, do napada je došlo zbog sukoba oko devojke.

Povređeni mladić je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Policija nastavlja istragu.

Uskoro opširnije…

Continue Reading

Crna Hronika

Oglasili se iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija:V.M. izvršio suicid vešanjem

Published

on

By

Vladimir Maksimović, koji je bio osuđen zbog ubistva supruge, doktorke Milene Milošević na 20 godina robije, izvršio je samoubistvo u zatvoru

Ova informacija potvrđena je  iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Naime, kako se navodi u njihovom zvaničnom saopštenju on je izvršilo suicid vešanjem u kasnim popodnevnim satima u sobi u kojoj je bio smešten u KPZ Kragujevac.

„Medicinski tehničar i doktorka iz zavoda su odmah pristupili sa pružanjem pomoći i reanimacijom, a ubrzo je u zavod po našem pozivu stigla lekarska ekipa Hitne pomoći.

Na zalost, lekari su mogli samo da konstatuju da je lice preminulo. U skladu sa zakonskom procedurom, obavešteni su policija, tužilastvo i sud, a telo ce biti upućeno na obdukciju“, stoji u zvaničnom saopštenju.

Continue Reading

Crna Hronika

Masovna tuča Roma u kragujevačkom naselju Bresnica

Published

on

By

U noći između subote i nedelje, u Čegarskoj ulici u naselju Bresnica, izbila je masovna tuča u kojoj su učestvovali pripadnici romske zajednice.

Sukob je započeo među decom, zatim su se uključili muškarci, a kasnije i žene.

Tokom fizičkog sukoba, pojedini učesnici tuče koristili su drvene palice, kamenje i ručni alat .

Više osoba je povređeno i zatražili su lekarsku pomoć .

Policija je uspela da uspostavi red tek u ranim jutarnjim satima.

U ovom trenutku, detalji o povređenima i materijalnoj šteti nisu poznati.

Istraga je u toku.

 

Uskoro opsirnije….

Continue Reading

Najpopularnije