Connect with us
admiralskeigre

ima se može se

Otkrivamo: gradski ministar kupio još jedan lokal u epicentru Kragujevca!

Published

on

Gradski ministar za komunalije Vladimir Maksimović pre nekoliko meseci kupio je još jedan lokal u epicentru Kragujevca, otkriva ucentar.rs

 

Maksimović je kupio lokal od 12 kvadrata u istoj zgradi gde već poseduje poslovni prostor u kome se nalazi kafić.  Zbog toga, kako nam je potvrđeno -Agencija za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije ispituje navode prijave da li se gradski ministar za komunalije nalazi u sukobu interesa.

Naime, resor koji vodi Maksimović u Skupštini grada Kragujevca direktno uređuje oblast i propise o radu ugostiteljskih objekata.

Predsednik Slovaka u Kragujevcu!

Pored toga kako saznajemo, Agenciji za borbu protiv korupcije danas će biti upućena i dopuna prijave u kojoj se traži preispitivanje da li je u sukobu interesa pošto je pored ove funkcije- istovremeno i direktor „Energetike“.

Inače, aktuelni gradski ministar, direktor  u najvećoj toplani na Balkanu i sada vlasnik dva lokala u epicentru Kragujevca svojevremeno je bio glavna „zvezda“ srpske štampe. Tada je postao predsednik stranke slovačke nacionalne manjine u Kragujevcu. U tom trenutku, prema zvaničnom popisu stanovništva u centralnom gradu Šumadije živelo je- 16 Slovaka!

ucentar.rs



 

Continue Reading
8 Comments

8 Comments

  1. mamazaga

    05/10/2020 at 1:28 pm

    ajde Makso dosta si se nakrao lokali baste svetska banka energetika svuda te ima 🍀zaposlio si zenu na bolje mesto i auto si kupio kucu na suncevom bregu zavrsio i put do kuce u luznicama the end ministre gradski 💪🏻

    • Анонимни

      13/10/2020 at 8:31 pm

      Dodji da ss prošetamo tim putem ja i ti .😉

  2. Zoran

    05/10/2020 at 4:05 pm

    Podrzavam ovo sto pisete, za svaku osudu je, ali bi mogli da se bavite i drugim ministrima u gradskoj vlasti, npr. Zekom i njegovim bogatstvom i kako je dosao do njega, kroz aferu studentske prevare. Mogla bi i agencija za borbu protiv korupcije time da se pozabavi.

  3. Don Kihot

    05/10/2020 at 6:35 pm

    Epicentar?!Da,u slučaju da je bio zemljotres.Inače,kupio je lokal u centru-čudna mi čuda!Pa neće ga sigurno kupiti običan građanin koji radi za minimalac!

  4. Jovan

    05/10/2020 at 11:08 pm

    Lokal je imao pre 15 godina, kuća pre 10god. Možda je tad krao po fakultetima dok je studirao?? 🤣🤣🤣Samo napred ćemale

    • mamazaga

      06/10/2020 at 9:34 am

      ovaj je kupio pre dva meseca 💯

  5. gagi

    06/10/2020 at 5:41 pm

    Maksa i Vita tandem snova, lepe su pare od projekata😂😂😂

  6. dukabazuka

    06/10/2020 at 9:36 pm

    Radomirov tandem Vita I Maksa

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

aktuelno

Dobar ukus gradskog većnika: Maksina „plava ptica“ „

Published

on

By

Moćan sportski automobil san je mnogih muškaraca. Da bi se ovaj san ostvario potrebno je mnogo novca. Do novca se dolazi napornim radom. To su osnovna načela poštenja, koja nemaju dodirne tačke sa novokomponovanim sistemom vrednosti odomaćenim kod nas, najkraće opisanim u doskočici skoro prerasloj u poslovicu „ko laže,taj krade, ko krade, taj ima, ko ima taj štedi, ko štedi, taj vredi“.


Za modele automobila koji se kreću od 15.500 evra do 33.000 evra potrebno je izdvojiti od bezmalo 30 do čak 60 prosečnih srpskih plata.
Istraživači Ucentar nisu mogli da ne primete dobar ukus i, očigledno dubok džep, gradskog većnika Kragujevca zaduženog za komunalnu delatnost Vladimira Maksimovića koji se počastio modelom koji se uklapa u zonu našeg interesovanja – Honda Civic. Upravo ovaj model kreće se u rasponu cena koje smo naveli.

Nažalost Maksimović ne može da bude dobar reper za naše istraživanje jer se njegova plata, prema ranije objavljivanim podacima, kreće na nivou nešto višem od 100.000 dinara. Imajući u vidu i da se bavi privatnim biznisom, za Maksimovića ovaj, za mnoge neostvarivi luksuz, i nije nešto nedostižno.


Problem međutim nastaje kada se čaršija, posle kraće pauze, ponovo zapita „odakle pare, rođače“, a to je ono što se upravo dešava. Naime, naši čitaoci poslali su nam fotografije novog „ljubimca“ većnika Maksimovića pitajući se kako neko sa platom od oko 1.000 evra može sebi da priušti ovakav luksuz.
Nije tajna da su protiv ovog, kako ga često zovu, „kralja komunalnog biznisa bez čijeg blagoslova niko ne može da radi“ svojevremeno pljuštale optužbe za navodno reketiranje prilikom izdavanja gradskih lokala. Doduše, izvori bliski gradskim vlastima bili su uvereni da će Maksimović podneti ostavku, ili biti smenjen zbog štete koju je naneo gradu, a koja iznosi par stotina hiljada evra zbog nepovlačenja sredstava dobijenih od EBRD-a.
Tada se u skupštinskim kuloarima govorilo i da Maksimović neće moći politički da preživi činjenicu da se o njegovom radu interesuje i UKP odeljenje za borbu protiv korupcije u delu istrage koja se vodila u kragujevačkoj Energetici, gde je Maksimović bio pomoćnik direktora za ekonomiju. Bilo kako bilo, epilog ovih događaja nekom silom je odložen, a lider manjinske stranke Slovaka – „Jaka Srbija“ Vladimir Maksimović, ostao je gradski većnik.
Da li ovaj strastveni ljubitelj „vrelih guma“ i jakih mašina, svoju snagu crpi iz podrške 16 porodica Slovaka koliko ih ima u centralnom gradu Šumadije ili je u pitanju nešto drugo, nije nam poznato. Ni interesovanje istražnih organa kao ni čaršijske priče, ali i objektivno loše stanje u komunalnoj infrastrukturi koja mu je poverena na staranje, nisu bilo dovoljan razlog da Maksimović odvrate od realizacije sna većine muškaraca – skupocenog sportskog automobila.
Šta je u pitanju, to mogu da utvrde jedino stručnjaci velikog kalibra, dorasli patologiji koju definiše primećeno ponašanje. Da li je sve to normalno pa može da se pripiše sportskom duhu ili hedonističkoj prirodi, ili se možda radi o emocionalnoj nezrelosti,traumama iz detinjstva, nedostatku morala, sindromu mikropenisa ili pak klasičnoj bahatosti, utvrdiće oni. Ako je pak u pitanju ovo poslednje, postoji jedna prosta, čaršijska definicija. „Bahatost je kad na ulici p….. (pustiš goluba) kao bizon, pa se tek onda okreneš da vidiš jel ima nekog iza“…

Continue Reading

Najpopularnije