Connect with us
admiralskeigre

komentar

Srećna nova PCR godina!

Published

on

piše: Sržan Stošić

Vlast građanima želi srećnu Novu 2021!

U tom smislu ne razlikuju se republički i kragujevački naprednjaci. Kao neprikosnoveni imaoci apsolutne većine na svim nivoima, enormnim dizanjem cena građanima čestitaju nastupajuću 2021. godinu i obilno „daruju“ udarcem na ionako prazne novčanike. Posebnu pažnju u vreme pandemije, gde prema rečima predsednika SNS Aleksandra Vučića, beležimo „najbolje rezultate u Evropi“ privlači poskupljenje PCR testova. Nova cena je astronomskih 9.000 dinara!? To konkretno znači da penzioner koji želi da se samoinicijativno testira kako bi izbegao moguće zaražavanje, recimo svojih unučića, mora da doda još 4.000 dinara na „pomoć“ kojom će narednih dana biti obradovan od strane države. Ko radi za „minimalac“ a takvih je u Srbiji najviše, moraće da sa zagarantovanih 32.156 dinara, mesec u kome se testirao svede na 23.156 dinara i od tog novca plati komunalije, hranu, eventualno stanarinu, da se uklopi u „besplatno“ školstvo za decu i ostane živ. U oba slučaja, sa ili bez testiranja na Covid 19, potrošačka korpa ostaje nedostižna iako njen sadržaj nije ni blizu realnog sadržaja neophodnog za život dostojan čoveka.
Kragujevčane u 2021. čeka i „čestitka“ od gradskih vlasti koja se uklapa u republičku sliku „zlatnog doba“. Pored poskupljenja pretplate javnog servisa RTS i cigareta i duvanskih proizvoda, čak do 30% otići će u vis cene komunalnih usluga. Odlukom gradske skupštine za pomenuti procenat poskupeće voda, iznošenje smeća, parking… Ako se u obzir uzme ranija odluka o povećanju poreza, jasno je da se prosečan Kragujevčanin, isključivom voljom SNS i njenih koalicionih partnera, stavlja na klackalicu između mogućnosti da preživi ili neke druge.
Bez želje da budemo maliciozni, u ime čitalaca portala Ucentar.rs zahvaljujemo se na lepim željama i obilatim poklonima republičke i gradske vlasti.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

aktuelno

PARKING SERVIS DERE kaznama a parkinzi rastureni i NEOBELEŽENI! ( FOTO )

Published

on

By

U Kragujevcu odavno nema dovoljno parking mesta. Ljudi se parkiraju u kolovoznim trakama, na trotoarima, zelenim površinama, svakom proširenju i to je očigledno neizbežno.

Parking servis, firma koja u okviru JKP Šumadija gazduje gradskim parkinzima, debelo kažnjava svaku grešku vozača koji su usled nepostojanja parkinga i neodržavanja postojećeg primorani da traže alternativu.

U prevodu servis može da uzme preko 10 000 kada auto odnese pauk, može da naplati mandatno celodnevnu kartu iako je neko stao tek nekoliko minuta na parking mesto, može da naplaćuje stanarske karte i uvede plaćanje parkinga na aerodromu gde u parkinge, od kojih deo pripada zgradama i stanarima nije godinama uložena ni žuta banka…

Građani se pitaju ako Parking servis može toliko da uzme, zašto bar malo ne da. Zašto su svi parkinzi skučeni, rastureni, puni rupa, administracija parking servisa neefikasna i birokratska – sve ove probleme i tvrdnje iznosi naš sagovornik  koji nam je ovog puta poslao neverovatnu sliku i priliku parking servisa.

Radi se o oborenom znaku koji danima stoji u travi u ulici Kneza Miloša u Kragujevcu. Ipak iako se ne vidi za tek nekoliko metara udaljenog posmatrača koja je i kakva parking obaveza, ,,čik“ nek proba da ne plati, eto radnika u plavom da tu grešku isprave.  Da li će ispraviti svoju i namestiti znak – videćemo.

Ucentar uskoro ekskluzivno o malverzacijama koje se dešavaju u parking servisu, neodržavanim  parkinzima, rasturenim parking prilazima i drugim slučajevima vezanim za ovu temu.

Poslali smo pitanje JKP parking servis o oborenom znaku u ovom trenutku i dalje čekamo odgovor.

Znak koji danima leži u travi.

Continue Reading

fokus

Beograd udomljava kadrove u MUP- Kragujevac ispašta! I „političke starlete“ guraju svoje „igrače“, a trpi bezbednost građana

Published

on

Aktuelni sukob u Policijskoj upravi Kragujevac i peticija 32 policajaca koji su svojeručno potpisali svoje neslaganje sa smenom Bobana Petrovića, načelnika Saobraćajne policijske ispostave- otvorilo je mnoga pitanja o bezbednosnoj situaciji u centralnom gradu Šumadije i kadrovanju poslednjih godina.

Ubistvo u centru Kragujevca pred građanima…

Građani Kragujevca sa zebnjom isčekuju jutarnje vesti i izveštaje iz crne hronike.

Svedoci smo da  Direkcija policije u Beogradu godinama unazad udomljava kadrove u Kragujevcu. Dovoljno je da nekom miljeniku ministra ili direktora, njihovim kumovima, čak  i miljenicima vladajuće stranke treba „čvarak“ na reverima, „nabijanje“ proseka pred penziju, odskočna daska za dalje napredovanje… Svi ti kadrovi imaju „sigurnu kuću“ i utočište u Srbiji-  Policijsku upravu Kragujevac. 

Bilo je i slučajeva da lokalni biznismeni kadruju po MUP.

Četvrti grad po veličini u Srbji sve do dana današnjeg beleži porast kriminala. Postala su normalna profesionalna i mafijaška ubistva na ulici, nerešene otmice, brutalne tuče, kasapljenje mladića u diskotekama, droga se može naći na svakom ćošku i sve je jeftinija, zelenašenje je doživelo svoj procvat, manijačenje skupim automobilima i džipovima kriminalaca i „elite“, trke kragujevačkim ulicama..

Deca ginu. Samo za nedelju dana dvoje dvadesetogodišnjaka poginulo je u saobraćajkama, a jednom se lekari bore za život.

Pa dokle bre više!?

Zar Kragujevac nije kadar da iznedri tim koji će rešiti postojeće stanje stvari. Ne mislimo na one koji su imali šansu a ocrnili obraz svojim kontaktima sa kriminalcima, proganjanjem ljudi…

Nekada grad za primer..

Mislimo na one školovane poštene policajce kojih ima, a koji su nabili glavu u pesak pred kadrovskom sodomijom i sklonili se u stranu. 

Zašto se ne oglašavaju okrug, grad i druge institucije.. Šta još treba da se dogodi!? 

Ako je potrebna šira društvena akcija da se ovaj problem konačno reši onda u redu, pokrenimo širu kampanju, neka se izjasne stručnjaci, urade analize… Samo da ovo prestane.. 

Čudo da se ona ne pita…

A kadrovanje u policiji u srcu Šumadije svelo se na to- da trenutno i jedna politička starleta iz Aranđelovca „gura“ vatrogasca iz Kragujevca za mesto načelnika PU. I kakvo je stanje stvari, verovato će i uspeti.

Njihov „rijaliti“  koji trenuno žive u Šumadiji bi trebalo da se nazove po onom čuvenom naslovu novinara i urednika Dragana Ćirića iz devedesetih godina -„Vreme smrti i razonode“!  

Na žalost, svih nas ostalih…



ucentar.rs

  

 

Continue Reading

fokus

PARADA u Šumaricama- PONOŠIJADA u Kragujevcu!

Published

on

piše: Milutin Stojanović

Nesrećno sklepano upustvo još nesrećnijeg činovnika Ministartsva prosvete u kome se direktori škola u Kragujevcu pozivaju da povedu učenike na centralnu državu proslavu Vidovdana- bio je dovoljan okidač za takozvane „soroševe“ medije da raspale kako je to zloupotreba dece u političke svrhe. Danima i danima, uverava se i izveštava kragujevačka i srpska javnost u novoj pojavi na ovim prostorima- PONOŠIJADI.

U lepršavim, socrealističnim tekstovima gde dominiraju propisane im dogme od „nevladinih organizacija“- tvrdi se da je sve podređeno politici, kultu predsednika države… Uzeli su u svoje ruke vagu podobnosti i nepodobnosti i mere li mere…

Možda ima i toga! Ali Srbija, bar da se zna nema drugog predsednika, a bar do sada imala je jednu vojsku!  

Niti na ključno pitanje: da li je poziv da učenici prisustvuju izložbi naoružanja i opreme srpske vojske na dobrovoljnoj bazi – nema odgovora… 

Stradalnici Osme sednice (to je ona struja Ivana Stambolića), njihova deca i potomci direktno nam kreiraju opozicionu i javnu scenu poslednjih 30 godina. Čak i tokom svoje osmogodišnje vladavine bili su i vlast i opozicija!

Naspram pobednika te sednice, čiji nas potomci sa druge strane truju rijalitijima. I upravo ove stradalnike nameću kao pravovernu opoziciju i „elitu“ – istkanu u kvaziintelektualnim pisanijima izbrušenim u „krugu dvojke“… 

Vrag je odneo šalu. Zarobljeni smo kao narod u vrtlogu dve struje Osme sednice i njihovih ideoloških i krvnih potomaka. Što su stariji ozlojeđeniji su, mrzovoljniji, paranoidni… Mrze! 

Ova struja što je izgubila Osmu sednicu i danas se reinkarnira u Posednike opozicionog života i smrti. Poslednjih 30 godina dokazalo se- protiv koga god su glumatali opoziciju vladao je od osam do 12 godina! Direktni potomci poratnih oznaša- onih koji su Josipu Brozu kopali lažni grob kada je padala kiša u Šumaricama da ne bi isprljao čizme. Kao i onih potonjih kragujevačkih „intelektualaca“ koji su Titu- dok je ležao Ljubljani na samrti u stradalnom Kragujevcu objavili knjigu i poželeli da mu izraste (odsečena) noga! 

Sada su se njihovi ideološki potomci ostrvili na poziv da se srpska deca i srednjoškolci druže sa srpskom vojskom na manifestaciji koja nikada do sada nije organizovana u Kragujevcu. Na kraju krajeva, zašto da ne vide simulaciju vožnje drona, trening službenih pasa, da se druže sa pripadnicima specijalnih jedinica..

Vojska je narodna. Niti je predsednikova, niti ministara… Proći će i njihovo. A vojska je dokazala da je narodna i petog oktobra kada su nus produkti „stradalnika“ došli na vlast i uništili i državu i privredu i baš na taj Vidovdan- ono malo nacionalne časti što nam je ostalo. 

I šta bi bilo da vojnu paradu u Šumaricama prikazuje NATO pakt. Pa ne bi mogli da živimo od hvalospeva istih što ucveljeno ispisuju lament nad jednom izložbom. Sve u šesnaest pisalo bi se o obrazovnim aspektima upoznavanja kragujevačkih učenika sa tvorevinama ove alijanse. Baš kao što su i nadahnuti preci ovih Zaposednika želeli da Titu poraste noga..   




ucentar.rs  

Continue Reading

Najpopularnije