Poveži se sa nama
Admiral

fokus

Bahato ponašanje sina kragujevačkog privrednika završilo tučom: Porodica pokušava da prikrije incident

Published

on

Prošlog vikenda, u jednom ugostiteljskom objektu u Kragujevcu, sin poznatog privrednika i vlasnika trgovinskog lanca ,našao se u centru incidenta koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

Prema navodima očevidaca, mladić S.L, u alkoholisanom stanju, ponašao se izuzetno bahato, prosipajući piće po stolu drugih gostiju. Uprkos ponovljenim upozorenjima da se smiri, situacija je eskalirala kada je jedan od prisutnih gostiju reagovao fizički, nanoseći mu povrede.

Dok izvor sa lica mesta tvrdi da je S.L. dobio batine zbog svog neprimerenog ponašanja, porodica mladića pokušava da zataška incident, izjavljujući da je mladić odsutan iz javnosti zbog alergijske reakcije na ubode insekata.

Iako porodica uporno negira povezanost sa incidentom, priča se brzo proširila gradom, izazivajući različite reakcije.

Nadležni organi za sada nisu dali zvanične izjave, a pitanje odgovornosti za incident ostaje otvoreno.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fokus

Ustav iz 1974. godine tema Međunarodne naučne konferencije na Pravnom fakultetu

Published

on

By

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu u saradnji sa Arhivom za pravne i društvene nauke održana je Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Ustav SFRJ iz 1974. godine – pedeset godina posle“ na kojoj su o ovom dokumentu sa vremenskom distancom od pola veka govorili profesori prava, sudije, naučnici, predstavnici crkve. U ime grada na stručnom skupu govorio je Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

O temi od izuzetnog značaja za Srbiju, ali i za grad Kragujevac govorili su stručnjaci pravnih nauka koja je posle pola veka i danas vrlo aktuelna, kazao je  Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada. Ustavom iz 1974. godine uvedene su dve pokrajine u Srbiji, Vojvodina i Kosovo i Metohija a posledice toga  se i danas vide. I danas je, dodao je Momčilović,  pitanje južne pokrajine aktuelno, iako je Kosovo i Metohija neodvojivi i neotuđivi deo naše države.  Siguran sam, kazao je Momčilović, da će naučnici pravne oblasti koji se bave ovom temom naći način da pomognu našoj državi u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ove godine se obeležava 50 godina od usvajanja Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz 1974. godine, četvrtog ustava socijalističke Jugoslavije od njenog osnivanja. Najviši pravni akt iz 1974. godine sagledan je sa više aspekata na naučnom skupu u Kragujevcu, a o temi je govorilo preko trideset predstavnika država bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja.

Continue Reading

fokus

Prva tehnička škola obeležila 83 godine postojanja

Published

on

By

Svečanom akademijom u prisustvu gostiju, učenika i zaposlenih Prva tehnička škola obeležila je 83 godine postojanja na kojoj je u ime Grada Kragujevca prisustvovao Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Grad Kragujevac ima izuzetnu saradnju sa svim osnovnim i srednjim školama, kao i sa predškolskim ustanovama, rekao je Dušan Aleksić. Prva tehnička škola je jedna od najlepše uređenih škola sa dugom tradicijom koja danas obeležava 83 godine postojanja. Škola je izuzetno cenjena i primamljiva za učenike jer je usko povezana sa našom industrijom i privredom u celini. Otvaranjem Mejkers lab učionice, učenici i nastavnici su u prilici da istražuju inovativne metode učenja, savremene tehnologije, razviju kreativnost što će im pomoći da nakon završetka školavanja lakše pronađu posao. U narednom periodu, sve što je predviđeno finansijskim planom škole Grad Kragujevac će podržati, poručio je Aleksić.

Danas obeležavamo više od osam decenija rada što predstavlja ne samo bogatu istoriju već i kontinuirani trud i rad profesora koji prenose svoje znanje, kazao je Nemanja Joksimović, direktor Prve tehničke škole. Najveći ovogodišnji uspeh škole je Mejkers lab, savremena učionica gde učenici stiču nova, savremena znanja i razvijaju svoje sposobnosti. Škola je poznata i po velikoj međunarodnoj saradnji i učešćem na međunarodnom Erazmus projektu, rekao je Joksimović.

Continue Reading

fokus

Brzom akcijom policije sprečen incident: Privedena petorica maloletnika zbog napada na učenike iz Crne Gore

Published

on

By

Policija Rotacija

Kragujevačka policija privela je petoricu maloletnika osumnjičenih da su juče u centru gurali šestoricu učenika iz Crne Gore koji su bili na ekskurziji u našem gradu i tražili im da skinu dukserice sa obeležjima jednog srpskog fudbalskog kluba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, brzom akcijom, priveli su trojicu sedamnaestogodišnjaka, jednog šesnaestogodišnjaka i jednog četrnaestogodišnjaka, neposredno nakon što su, kako se sumnja, učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru.

Oni se sumnjiče da su juče u centru Kragujevca gurali šestoricu učenika iz Crne Gore koji su bili na ekskurziji u ovom gradu i tražili im da skinu dukserice sa obeležjima jednog srpskog fudbalskog kluba.

Policajci, koji su stalno prisutni u centru grada, brzo su reagovali i sprečili da dođe do većih incidenata.

O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, a petorica osumnjičenih su u skraćenom postupku privedeni sudiji za prekršaje.

Takođe, policija je učenicima i nastavnicima iz Crne Gore obezbedila dalji nesmetani boravak u Kragujevcu.

Continue Reading

Najpopularnije