Connect with us
admiralskeigre

bruka države

POTRESNO: Ovako su tukli radnike „22 decembra“ posle privatizacije! (video)

Published

on

Kada su mali akcionari državnog preduzeća „22 decembra“ pokušali da protestom spreče rasprodaju imovine i uništavanje nekadašnjeg giganta kragujevačke i srpske privrede- novi vlasnici su na radnike poslali privatno obezbeđenje da ih izbaci iz kruga fabrike. Povređeno je nekoliko radnika a tridesetak nabildovanih momaka na njih je bacilo suzavac o čemu su zaposleni svedočili u medijima! Vlasnici su tvrdili da imaju odluku Suda da izbace bivše radnike iz kruga fabrike!

Da podsetimo, u privatizaciji „22 decembra“ u Kragujevcu 750 porodica je ostalo bez hleba. Preduzeće je prodato za 1,8 miliona evra iako je, prema procenama stručnjaka, vredelo preko 40 miliona evra. Nekadašnji gigant je prodat od strane Agencije za privatizaciju privatnom konzorcijumu na čijem se čelu nalazio kum Miroslava Miškovića, Milan Spasojević.

Po prvi put juče smo iz obimne dokumentacije objavili činjenicu i da je i Nedeljko Tenjović, savetnik i najbliži saradnik Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Republike odigrao značajnu ulogu  u jednoj od najskandaloznijih privatizacija u Srbiji i da je od strane novih vlasnika dobio „neograničena ovlašćenja“!

U svom istraživanju pored dokumentacije Agencije za privatizaciju naišli smo i na potresan snimak na kome se vidi intervencija privatnog obezbeđenja protiv radnika. Zanimljivo je da se snimak sve vreme nalazi na jutjubu, ali da se bavio Vladimirom Kraljičićem, jednim od glavnih igrača novog konzorcijuma koji je rasprodao državnu imovinu sa ogromne pare…

(nastaviće se)

ucentar.rs foto: printskrin



video: Ovako su tukli radnike „22 decembra“ posle privatizacije… UPOZORENJE! (uzmenirujuće scene)

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Sunce

    30/12/2020 at 9:51 pm

    Jadan taj narod.
    A ti koji su se tada nafatirali, lako su kupili slobodu, očigledno.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

aktuelno

TEŠKO NAMA: Dok Narod GINE – GLAVNI SAOBRAĆAJAC ,,MEDITIRA“. Ima li KRAJA NEODGOVORNOSTI.

Published

on

By

U sredu uveče pažnju javnosti nažalost su privukla dva neizmerno tužna događaja.

Sa malim vremenskim razmakom u Kragujevcu su se dogodile dve saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, i to u istoj ulici.

Crne tačke Kragujevca, na tranzitu i magistrali prema Čačku godinama su potpuno neobezbeđene i prelazak preko njih predstavlja pravu kocku za hiljade ljudi koji žive u naseljima uz magistralni put.

Uključivanje kolima u smer prema gradu, takođe često može izazvati problem zbog nerešenih saobraćajnih pitanja a policija umesto da u ovom delu grada intenzivira kontrole i radi na poboljšanju bezbednosti, juri za pojas i slične prekršaje tamo gde je bezbednost saobraćaja u daleko manjem riziku.


Takođe strahotno je i ponižavajuće, što je telo prekriveno belim čaršavom stajalo preko četiri sata na mestu nesreće, prema rečima jednog policajca sa kojim smo razgovarali, to je zbog manjka policajaca na terenu.

Ovakav propust i čekanje na uviđaj kao i kolaps saobraćaja koji se dogodio na ovoj izuzetno prometnoj deonici, očigledno su proizvod lošeg rukovođenja i nemara.

Za vreme obustave saobraćaja na licu mesta pojavio se načelnik saobraćajne policije koji možete misliti, svoje vreme provodi pecajući i berući voće.



Prema rečima našega sagovornika, ujutru bere voće dok večernje sate provodi u pecanju a sve ovo na Gružanskom jezeru.


Načelnik je u trenu kada se u Kragujevcu na nepuna dva kilometra razmaka, dešavaju dve saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, bio na pecanju i pravo odatle prema rečima policijskih službenika stigao na uviđaj i to u šortsu i papučama, što smo okarakterisali kao neki vid meditacije jer umesto da se uhvati u koštac sa problemima u našem gradu i okolini za koje je nadležan on bukvalno dane provodi u dokolici na najpoznatijem šumadijskom jezeru.


Da li načelnik zloupotrebljava svoju poziciju i prekomerno odmara na Gruži ili to čini u skladu sa svojim pravom na odmor i drugim radnim pravima, ostaje da utvrdi unutrašnja kontrola i inspekcija.


Nama je svakako zapanjujuće da se skoro na istom mestu u gotovo isto vreme u ulici koja je konstantno nebezbedna dogode dve takve stravične nesreće i još da se na uviđaj čeka satima, uz ogromna zakrčenja saobraćaja.

Uskoro opširnije.


Continue Reading

bruka države

BRUKA: Kojine firme održavaju vodotokove u Kragujevcu- on odlaže otpad u Lepenicu!

Published

on

Privatna firma koja je povezana sa Goranom Kojovićem- Kojom gde on praktično vodi glavnu reč – dobila je unosan posao od Grada Kragujevca na održavanju vodotokova, saznajemo ekskluzivno od naših izvora!

Upravo je juče isto preduzeće koje održava vodotokove i priobalja kragujevačkih reka- istovarilo otpad u korito reke Lepenice, što je izazvalo bes i ogorčenje građana Kragujevca- a vodeće ljude grada nateralo da brže bolje „otrče“ na lice mesta sa sve nadležnim inspekcijama i policijom.

Sipa pa čisti otpad, a građani plaćaju!

Stanje korita reke Lepenice na kilometar od centra grada i istovar otpada.. Snimak šipražja nastao danas u 10 časova

-Trenutno niko nije ugrožen, ali svakako da sada imamo bujične vode ovaj most bi stradao. To je nešto što se dešava u Kragujevcu i prati već nekoliko godina unazad. Neko ovde istovaruje građevinski materijal, šut i slične stvari, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić i dodao da će istraga utvrditi iz kojih razloga to čini.

Koja- „glavni igrač“ porodice Nikolić!

Inače, Kojović slovi za „glavnog igrača“ iz vremena porodice Nikolić i jedan je od finansijera Fondacije „Dragica Nikolić“.

Prethodnih godina njegove firme uglavnom kao podizvođači dobijale su unosne poslove na državnim projektima: izgradnja Centra za matične ćelije, Palati pravde,  640 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, novog zatvora u Petrovcu i podzemne garaže u Kragujevcu. U ove poslove Republika Srbija i Grad Kragujevac uložili su preko 300 miliona evra!

Kojović je svojevremeno imao firmu „Jezero“, koja se ratnih devedesetih bavila trgovinom nafte i naftnih derivata na čemu se i obogatio. Kasnije su firme menjala imena, ali u određenom vremenu i odgovorna lica. Poslove koje finansira država dobija preko firme „Marko Trans Cargo (MTC)“ koja se vodi na njegovog sina!

Vruća pitanja

Portal u centar postavio je pitanja gradonačelniku  Nikoli Dašiću i Stefanu Nikeziću, član Gradskog veća za unapređenje životne sredine.  Pitanja su se odnosila na to „kom preduzeću je Grad Kragujevac dodelio posao održavanje vodotokova i priobalja na teritoriji Grada- i koliko se godišnje novaca građana odvaja u te svrhe?
Pored toga pitali smo i da li je preduzeću kome je na radovima na DATA centru, poveren posao iskopa, dozvoljeno da materijal odlaže neposredno uz objekat, a ne na mestu gde je to zakonom propisano, čime je Grad Kragujevac oštećen za oko pet miliona dinara?
-Ujedno Vas Molimo da nam na ova pitanja zbog aktuelne situacije sa jučerašnjim incindentom istovara otpada u reku Lepenicu, odgovorite u što hitnijem roku. Posebno zbog činjenice- što naša saznanja govore da su sva preduzeća koja su u ovim poslovima i događajima međusobno povezana- kaže se u našem dopisu Skupštini grada Kragujevca.

U vreme dok ovo pišemo odgovor još- nije stigao!

ucentar.rs



Era glavni igrač- Dašić nemoćan!

 

hobotnica: Tomislav Nikolić, Goran Kojović, Radomir Nikolić, Nikola dašić, Radomir Erić, Vladmir Maksimović, Andreja Ilić, Snežana Ćirković i Nenad Petković

Žargonski rečeno „glavni igrač“ u gradskoj vlasti u Kragujevcu Gorana Kojovića- Koje jeste Radomir Erić, gradski ministar za privredu. On spada u lobi funkcionera oko Radomira Nikolića, bivšeg gradonačelnika i sina Tomislava Nikolića bivšeg predsednika Republike. Novopostavljeni gradonačelnik Nikola Dašić, kum Radomira Nikolića nije uspeo da se suprotstavi ovom moćnom klanu- štaviše postavio je kumovog pašenoga na veoma moćno direktorsko mesto. Pomenutom klanu pripadaju i Vladimir Maksimović, gradski ministar za komunalije i direktor ekonomije u „Energetici“, Andreja ilić, novopostavljeni direktor JP „Energetika Kragujevac“, (desna ruka Radomira Nikolića za komunalnu delatnost), Snežana Ćirković, direktor Javno stambenog preduzeća (svastika Radomira Nikolića), Nenad Petković novopostavljeni izvršni direktor JKP „Šumadija“ (pašenog Radomira Nikolića)…

ucentar.rs foto: ucentar.rs/ printskrin /ilustracija



Drugi pišu… 

MINISTARKA EKOLOGIJE: NEMA ZAŠTIĆENIH!

Podnete prijave zbog nezakonitog odlaganja otpadnog mulja u Lepenicu: Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila da nema zaštićenih

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović

Irena Vujović

Irena Vujović, Foto: Alo/ Dejan Briza

Nakon poziva upućenog inspekciji Ministarstva zaštite životne sredine da se sa obale reke Lepenice, na području grada Kragujevca, nezakonito odlaže velika količina otpadnog mulja u tok reke, ministarstvo je odmah reagovalo i poslalo republičkog inspektora na teren. Posle izvršenog uviđaja inspektor je obavestio nadležne službe grada Kragujevca, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem. Službe su u pratnji službenika MUP-a izašle na teren, gde su nakon izvršenog uviđaja i sačinjenog zapisnika podnele prijave protiv odgovornih lica.

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

– Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku – istakla je Vujović.

Ministarka je navela da očekuje da odgovorna lica budu najstrožije kažnjena i dodala da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se, kako je navela, u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

– Ulažemo velika sredstva i napore kako bi zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi. Pozivam sve građane da čuvaju životnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja – rekla je Vujović.



Alo.rs

 

Continue Reading

bruka države

Porodica ratnog heroja luta po Aranđelovcu- pošto ih je na ulicu iselio privatni izvršitelj!

Published

on

Teodora Jašović

-Iznajmili smo stan preko puta parka,ali je gazdarica rekla da moramo da se iselimo posto je prodala tu kuću. Sada smo nasli novu kucu koju iznajmljujemo i nadamo se da ćemo tu da prezimimo. Niko se nije javio iz opštine ili bilo koje druge institucije- kaže nam Teodora Jašović, 24-godišnja studentkinja umetnosti na državnom fakultetu u Kragujevcz

ovako su ulicom vodili ratnog heroja

Njenu porodicu oca Gradimira Jašovića, ratnog heroja sa Kosmeta, majku, 83-godišnju baku i 91-godišnjeg dedu privatni izvršitelj Vidoje Stojković uz asistenciju velikog broja policajaca brutalno je iselio iz stana u Aranđelovcu. Taj stan Gradimir je dobio na korišćenje od svog bivšeg preduzeća, a na kako se priča na mestu gde se on nalazi predviđena je izgradnja zgrade.

Ponižavanju nema kraja

Scena kako policajci vezanog i bosog peške sprovode ratnog veterana u policijsku stanicu jedna je od najpotresnijih koja je viđena u eri terora privatnih izvršitelja. Gradimir je težak dijabetičar i dnevno uzima četiri puta insulin.

Potresno pismo ratnog veterana čiju su porodicu izbacili na ulicu..

-Osećam se poniženo. Policija me je je vukla kroz grad, kao poslednjeg kriminalca. Doživeo sam od svojih kolega da me bolesnog tuku i štipaju. Teže mi je danas nego kada sam pod vatrom napustio Peć. Moja jedinica je poslednja napustila liniju fronta sa Đakovicom. Danas mi je teže“- izjavio je tada za naš portal.

-Izveli su me na prevaru, kao da pričam sa izvršiteljem. I odmah me uhapsili. Ništa nisam uradio. Kćerka je kukala. Uhapsili su i nju i brata, provela je 14 časova u policijskom pritvoru. Mene su vodili kroz grad, vukli me… Preko sto policajaca su doveli da bi me hapsili, mene i moju porodicu-svedočio je vidno potresen ratni veteran sa Kosmeta Gradimir.

Vratili im stvari u kesama

„Kada smo nasilno izbačeni ostala je moja majka kući i deda koga su izbacili,nisu dozvolili da neko od naše porodice bude tu dok su vršili popis stvari,čak su se i neki naših prijatelja pitali da budu tu dok se vršio popis,ali su rekli da ne sme da bude tu i pretili im policijom“- kaže Teodora. Ona kaže da su im vratili stvari u kesama, oštećene, polomljene na krajnje poniđavajući način.

-Rekli su da imaju njihova dva svedoka (kasnije saznajemo da oni rade kod sudskog izvrsitelja). Po zakonu bi trebalo neko iz naše porodice da prisustvuje popisu stvari. Kasnije su popisali da se u našoj kući nalazi kamin, klima, frižder, kola i još par stvari, koje bi oni trebali da uzmu za troškove dolaska i to je sve što se nalazi u našoj kući, kao da nismo živeli tamo 21 godinu. Mi smo im poslali spisak stvari šta se zapravo sve nalazi u kući. Kažu da nam vraćaju stvari ,ali svaka stvar je vidno oštećena, neke su toliko polomljene do apsolutne neupotrebe. Dosta stvari nedostaje dva lap topa,  jedan sam ja koristila za fakultet u kome se nalazi preko 30 napisanih seminarskih radova i sve što sam radila na fakultetu sve ove godine. Takodje, nedostaje dosta zlata,od kojih je jedno zlatno lanče koje sam ja nasledila od babe,a ona od svoje majke. Takodje nedostaje novac i dosta knjiga- tvrdi Teodora Jošović i najavljuje da će danas porodica angažovati advokata kako bi se utvrdilo šta je sa stvarima i dragocenostima koje nedostaju“.

Ovo je izvršitelj Vidoje Stojković koji je iselio ratnog veterana!

-Vraćeno nam je: centralna jedinica za detskop, oko trista knjiga, produžni kablovi, meh ručne izrade, lusteri , dva kuhinjska stola a treći ne, plastična burad, kanister za gorivo, mali štednjak. Ponižavanju moje porodice nema kraja, opština ćuti, država ćuti- kaže Teodora.

ucentar.rs

Predsednik opštine Bojan Radović – ćuti! 

Predsednik aranđelovačke opštine Bojan Radović nije se oglasio povodom brutalnog iseljenja ratnog heroja sa Kosmeta niti se udostojio da njegovu porodicu primi na razgovor. Radović je, za razliku od slučaja Jašović- bio daleko rečitiji kada je posinak njegovog rođaka Mikice Milojevića u dva ujutru, pijan slupao opštinski auto rekavši da je „razvozio paketiće pomoći građanima u vanrednom stanju“!

 

 

Continue Reading

Najpopularnije