PI coin – počni da rudariš danas svojim telefonom

Uključi se u kriptorevoluciju još danas!

Zakasnili ste sa bitcoinom? Čuvana kostatacija: „Eh, da sam tada počeo da rudarim“. Mnogi od nas to sada razmišljaju. A sada početi sa rudarenjem bitcoina ili etereuma je skoro pa nemoguće za običnog korisnika. Potrebna su jako velika početna ulaganja za neizvestan ishod. Zato danas postoji nova šansa za rudarenje kriptovaluta.

U pitanju je PI Coin, nova kriptovaluta osmišljena od strane doktoranata sa Stenford univerziteta. Bazirana je isklučivo na korišćenju pametnih telefona. Nema potrebe za komplikovanim hardverom sa po desetak grafičkih kartica, dodatnim uređajima za hlađnje i astronomskim računima za električnu energiju. Dovoljan je samo smartfon i jedan klik dnevno!

Prvi korak je preuzimanje i instalacija aplikacije. Najbolje je to uraditi direktno na stranici https://minepi.com ili preko Google Play ili App Store-a. Po zavšenoj instalaciji potrebno je kreirati nalog. Logovanje je izvodljivo samo putem fejsbuka, jer za Srbiju još uvek nije moguća registracija putem broja telefona.

Aplikacija zahteva od Vas da unesete svoje korisničko ime (po izboru) i Invitation code. Invitation code je korisničko ime osobe koja vam je poslala da se pridružite PI Network mreži. Možete slobodno iskoristiti kod:

nepes2020

Zatim se otvara Vaš početni ekran aplikacije i pojavljuje se zeleno okruglo dugme u obliku munje. Vaš zadatak je da pritisnete to dugme. I to je sve!. Počeli ste da rudarite PI Coin.

U vrhu ekrana je ukupan broj izrudarenih Pi-jeva a sa desne strane piše brzina rudarenja. Ona je u početku 0,20PI/h. Ova brzina se može povećati na više načina a najlakše je ako novi korisnici iskorite vaš pozvini kod kao Invitation. Ovaj kod je u stvari Vaše korisničko ime.

Ova aplikacija ne troši resurse telefona. Odnosno, zauzima oko 30-tak MB, višestruko manje od recimo fejsbuka. Mada ova aplikacija i ne mora da bude uključena da bi rudarila. Potrebno je samo svakoga dana (po isteku 24h od poslednjeg klika) pritisnuti ponovo munju. Aplikacija ne troši ni internet, odnosno potrebno je da budete na internetu samo kod pritiska na dugme. Autori celog projekta tvrde da je to potrebno da bi se sprečili roboti.

Naravno, u svakom trenutku možete proveriti na fejsbuku koje dozvole ima ova aplikacija. Ova aplikacija pristupa Vašoj profilnoj slici, email adresi (ovo može da se isključi) i kontaktima (ukoliko pozivate druge da se prikluče ovom projektu)

 

Trenutno je ceo projekat u drugoj fazi gde se vrši testiranje. U trećoj i poslednjoj fazi projekta PI Coin izlazi na berzu i tek tad se može znati njegova vrednost. Da bi svi članovi PI Network-a mogli da koriste svoje PI-jeve moraju da prođu i YOTI verifikaciju koja se vrši nasumično. YOTI verifikacija je provera da se iza određenog naloga nalazi zaista osoba i tako se sprečavaju zloupotrebe. Ona se vrši nekim identifikacionim dokumentom (za Srbiju će to najverovatnije biti pasoš). Posle ove verifikacije vaš nalog postaje vaš novčanik i možete koristiti svoje izrudarene PI-jeve po sopstvenom nahođenju.

Za sva pitanja možete se obratiti na picoin2000@gmail.com